Biz camilerdeki imamların arkasında namaz kılmamız caiz midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Biz camilerdeki imamların arkasında namaz kılmamız caiz midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Biz camilerdeki imamların arkasında namaz kılmamız caiz midir?

Bu bir zaruret. Cuma namazına gideceksiniz. Gitmek mecburiyetindesiniz. Namazı o kıldırıyor. Onun bu konudaki iç dünyası sizin dışınızda. İmam, cemaatin sorumluluğunu üstlenen kişidir ve bunun günahı ona aittir. Onun için camilerdeki imamların arkasında namaz kılmanızda bir sakınca yok.

"Son nebînin varisi hakkında bizleri bilgilendir." dediğimizde cevabı: "Abidik gubidik sualler sormayın." oluyormuş. Ne buyurursunuz?" (Hay Allah razı olsun.)

Hani bir laf vardır: "Böyle başa böyle traş." diye. Sahip oldukları ilmin karşısında bunu söyleyecekler. Çünkü verebilecek olan cevapları yok. Ne kadar isterdik onlardan birkaç kişinin gelmesini, bize ilmî sualler sormasını. Onların da aydınlanmasını ne kadar isterdik sevgili kardeşlerim!

Biliyor musunuz? Biz, orada; Diyanet İşleri Teşkilatı’nda böyle bir konferansı vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazıyla müracaat ettik. Ama korkuyorlar sevgili kardeşlerim! Bizimle karşılaşmaktan korkuyorlar. Suallerimize cevap vermeleri mümkün değil. Meselâ ne kadar isterdim, bu ilk cevap verdiğim kişinin orada olmasını, bana sualler sormasını ve onu huzurlarınızda bilgilendirmeyi ne kadar isterdim. Arkadaşlarıyla beraber gelmelerini, bana telefonla ulaşmalarını isterim. Bu istikamette bizim bütün zamanımız insanlar için açıktır.

Sevgili kardeşlerim! Onun için biz onlara şimdilik sadece acıyoruz. Ama büyük bir vebal altında oldukları için de çok ciddi şekilde üzülüyoruz. Çünkü 70 milyondan fazla insan bugün cehenneme doğru gidiyor Türkiye’de. İnsanlar hâlâ Allah’a ulaşmayı dilemenin ne demek olduğundan habersizler ve gidecekleri yer cehennem. Sevgili kardeşlerim! Bunları bilip de nasıl dayanır yüreğiniz?

Benzer konular