Bakara Suresinin 43. âyet-i kerimesine göre tezekkürün Allahû Tealâ ile konuşmak olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Bakara Suresinin 43. âyet-i kerimesine göre tezekkürün Allahû Tealâ ile konuşmak olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara Suresinin 43. âyet-i kerimesine göre tezekkürün Allahû Tealâ ile konuşmak olduğunu söyleyebilir miyiz?

Bakara-43:

2/BAKARA-43: Ve ekîmûs salâte ve âtûz zekâte verkeû mear râkiîn(râkiîne).
Ve namazı kılın (ikame edin) ve zekâtı verin. Ve rükû edenlerle beraber rükû edin.


“Namazı hakkıyla yerine getirin, namaz kılın. Ve zekât verin. Ve rükû edenlerle birlikte rükû edin.”
 
Namaz kılmak biliyorsunuz ki kıyam, rükû ve secde olmak üzere 3 pozisyon ifade eder. Ayakta olan kişi kıyamdadır. Yarıya kadar eğilen kişi rükûdadır. Başını yere koyup yere kapanan kişi de secdededir. Bunlardan birini kullandığı zaman Allahû Tealâ, bunun namazla alâkalı olduğunu görüyoruz. Çünkü rükû kullandığından, arkasından mutlaka secde gelir. “Rükû edenlerle birlikte rükû edin” demekle, “Namazı cemaatle kılın.” demiş oluyor Allahû Tealâ.

Burada kardeşimizin ne demek istediğini anlayamadık. Tezekkür ile alâkalı bir şey yok. Herhalde burada bir yanlış anlaşılma var.
 
Bakara Suresinin 43. âyet-i kerimesi diye başka bir âyet mi alındı? Konuya bakalım inşaallah. Bakara 42'ye bakıyoruz evvela:

"Bildiğiniz halde hakkı bâtıl ile karıştırıp hakkı gizlemeyin." Allah ile konuşmak değil bu.
43: “Namazı  kılın, zekâtı verin, rükû edenlerle birlikte rükû edin.”
44: "İnsanlara birr'i  olmakla emrediyorsunuz da siz kendinizi unutuyor musunuz? Ve siz, Kitab'ı okuduğunuz halde hâlâ akıl etmiyor musunuz?" Gene Allah ile konuşmak sözkonusu değil.
45: "Allah'tan sabırla ve namazla yardım (istiane) isteyin. Ve muhakkak ki bu, huşû sahibi olanlardan başkasına ağır gelir."  "Allah'tan hacet namazıyla yardım istemek yardım istemek." Bu da Allah ile konuşmayı (tezekkürü) ifade etmiyor.

46, 47, 48'de de yok.

Bakara Suresinin 43. âyet-i kerimesine göre tezekkürün Allahû Tealâ ile konuşmak olduğunu söyleyebilir miyiz? Böyle birşey burada geçmiyor. Bir yanlışlık olacak. 43 olmaz 48 olur diye düşündük ama orada da yok. 49, oradada yok. Bakara Suresi yerine Âli imrân olabilir mi acaba? Orada da Hz. Meryemden bahsediyor Allahû Tealâ.

Benzer konular