Daha önce tebliğe karşı çıkıp engeller konulan insanların kurtuluşu mümkün müdür?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tebliğ » Daha önce tebliğe karşı çıkıp engeller konulan insanların kurtuluşu mümkün müdür?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Daha önce tebliğe karşı çıkıp engeller konulan insanların kurtuluşu mümkün müdür?

Esselâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berakâtuhu. Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berakâtuhu.
 
Efendimiz! Hürmetle ellerinizden öperim. Allahû Tealâ’nın kalplerinde zeyg olmayanlar hariç herkesi seçtiğini, bunlardan da Kendisine yönelenleri Kendisine ulaştırdığını himmetinizle öğrendik.

(Sevgili kardeşlerim! Bu farenjit bizim ezelî derdimiz. Şu boğazımızdaki nesne. Bir dakika. Bir karanfil. Kusura bakmayın, sevgili izleyenler, dinleyenler, sevgili kardeşlerim! Bunu cevaplara başlamadan evvel yapmalıydım. Farenjit, belli olmayan bir anda bizi hemen tesiri altına alıyor. Eee, sıkıntısız insan olmaz.)

Bir başka sohbetinizde bütün insanlara tebliğ yapıldığı ve tebliği kabul edenlere 10 furkan verildiği, tebliğe karşı çıkanların uzuvlarının kapatıldığı, başkalarının da dalâletlerine sebep olanların hem uzuvlarının hem de hassalarının kapatıldığını ifade etmiştiniz. Sonra bu insanlar, Allah’a ulaşmayı dileyince Allah’ın 7 furkan vererek Kendisine ulaştırdığını söylediniz. Ve böyle olan bu insanların seçilmediğini daha önceden ifade etmiştiniz. Bu insanların kurtuluşu mümkün müdür?”

Evet, mümkündür. İnsanlar, nereden olurlarsa olsun hakikate dönebilirler. Kim, Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir kişi olsun; kim Allah’a ulaşmayı dilerse, Allahû Tealâ mutlaka ona furkanlar verir. Kişi Allah’a ulaşmayı diledi, ruhunu Allah’a ulaştırdı; o zamana kadar Allah’ın garantisi altında. Allah mutlaka o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırır. Amaa! Bu kişi vuslattan sonra (ruhu Allah’a ulaştıktan sonra) Allah’ın yolundan yüz çevirirse, o zaman farklı bir olay tahakkuk ediyor, sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ ona verdiği bütün ni’metleri geri alıyor. Furkanlar geri alınıyor. Kişinin Allah’a ulaşmış olan ruhu iade ediliyor. Ve kişi başlangıç noktasına (bu kişi başlangıçta dalâletteydi) ikinci defa dalâlete düşmüş oluyor. Bir hakkı daha var. Yeniden Allah’a ulaşmayı dilerse, Allahû Tealâ gene ona furkanlar veriyor. Gene Kendisine ulaştırıyor. Ama bu kişi, ikinci vuslattan sonra da tekrar Allah’ın yolundan düşerse, o zaman kalbi kararıyor. Ve mühürleniyor. Bir defa daha hidayete ermesi mümkün olmuyor. Tebliği kabul edenlere 10 furkan verilmiyor, sevgili kardeşlerim! 7 furkan veriliyor. 10 furkan verildiğini hiç söylemedik.

Benzer konular