Hacca gitmedim ama diğer ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. Ama mutlu değilim. Nerede hata yapıyorum? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Hacca gitmedim ama diğer ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. Ama mutlu değilim. Nerede hata yapıyorum? Tavsiyeleriniz nelerdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hacca gitmedim ama diğer ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. Ama mutlu değilim. Nerede hata yapıyorum? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu kardeşimiz tâbî olmuş mu acaba?

- Bir işaret yok Muhterem Efendimiz.

İşaret yoksa olay da yok demektir. O zaman mutlu olması söz konusu olmaz. Tâbiiyet asıldır. Allahû Tealâ bize diyor ki; “Sizler İslâmsınız.” diyor. İslâm “teslim olan” demek. Biz İslâm olanlar ruhumuzu Allah'a teslim etmedikçe, gerçek anlamda bir teslimi tahakkuk ettirmiş olamayız. Bundan sonra fizik vücudumuzun teslimi var. Nefsimizin teslimi var. İrademizin teslimi var. Bunların hepsi teslimler ve hepsi de farz.

“Ne yani ben bu farzların hepsini gerçekleştiremezsem cehenneme mi giderim?” Böyle bir suali soran bir kardeşimize, kim böyle bir suali soruyorsa deriz ki; hayır. Sen Allah'a ulaşmayı dilediğin an 1. kat cennete sahip oldun. Sonra mürşidine tâbî oldun. Tâbî olduğun an 2. kat cennetin sahibi oldun. Ve ruhun vücudundan ayrıldı. 7-8 aylık bir devrenin sonunda o ruhu, Allah mutlaka Kendisine ulaştırır, kişi sahiden Allah'a ulaşmayı dilemişse.” O kişi 3. kat cennetin de sahibi olur. Buraya kadarı Allah'ın garantisindedir. Çünkü Allahû Tealâ buyuruyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Allahû Tealâ’nın sözü bu. Açık ve kesin olduğuna göre;

* O kişi mutlaka Allah'a ulaşmayı dileyip de ölse 1. kat cennetin sahibi olarak ölür.
* Mürşidine tâbî olup da ölse 2. kat cennetin sahibi olur.
* Ruhunu Allah'a ulaştırıp da ölse 3. kat cennetin sahibi olur.
* Fizik bedenini teslim edip ölse 4. kat cennetin sahibi olur.
* Nefsini teslim etse 5. kat cennetin sahibi olur.
* Muhlis olarak ölse 6. kat cennetin sahibi olur.
* İradesini de Allah'a teslim ederek ölse 7. kat cennetin sahibi olur.

7 kat cennetin dağılımı bu standartlar içinde sevgili kardeşlerim! Ama hepiniz Allah'a ulaşmayı dilediğiniz an bu hedefe, 1. hedefe ulaştınız demektir. Zaten tâbiiyetle beraber 2. kat cennetin sahibi olacaksınız. Oldunuz ve ruhunuz vücudunuzdan ayrıldı. O noktadan itibaren 7-8 aylık bir devre… Zikrinizi giderek arttıracaksınız. Bu, zaten içinizden gelecek. Ve ruhunuz 7-8 aylık devrenin sonunda Allah'a ulaşacak.

Buraya kadar olanları Allahû Tealâ garanti ediyor. Neye dayalı olarak söylüyoruz bunu? Allah'ın Kur'ân’daki ifadesi şöyle:

“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

İfade son derece açık. Allahû Tealâ 3. kat cenneti herkese garanti ediyor. Yeter ki kişi Allah'a ulaşmayı dilesin. Zaten gerçekten dileyen bir kişi zikir yapmaktan zevk duymaya başlar. Namaz kılmaktan zevk duymaya başlar ve başkalarına da bu sevgi dolu dünyada mutlu olduğu her davranış biçimiyle belli olur. Her şey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor? Ne diyorsunuz sevgili kardeşlerim? Dinliyorum inşaallah.

Benzer konular