İslâm denilince namaz kılmak, oruç tutmak ve diğer ibadetler anlatılıyor. Sizin gibi sevgi ve mutluluktan bahseden pek yok. İbadetler bizi mutlu kılmaz mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm denilince namaz kılmak, oruç tutmak ve diğer ibadetler anlatılıyor. Sizin gibi sevgi ve mutluluktan bahseden pek yok. İbadetler bizi mutlu kılmaz mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm denilince namaz kılmak, oruç tutmak ve diğer ibadetler anlatılıyor. Sizin gibi sevgi ve mutluluktan bahseden pek yok. İbadetler bizi mutlu kılmaz mı?

İnsanı mutlu kılan şey ibadetlerdir. Bu ibadetlerin de en önemlisi zikirdir. Neden acaba zikir insanları mutlu eder? Çünkü zikrettiğiniz zaman sevgili kardeşlerim, nefsinizin kalbindeki afetleri, Allahû Tealâ devre dışına atıyor. Ne kadar çok zikrederseniz, o kadar çok nefsinizin kalbi afetlerden kurtulmuş oluyor. Peki, afetlerden tamamen kurtulmuş insan olabilir mi? Evet olabilir. Onlar daimî zikrin sahipleridir.

Kim daimî zikre ulaşabilirse zikri daim, onu mutlaka bütün afetlerden kurtaracaktır. Çünkü o kişi devamlı Allahû Tealâ’yı zikretmektedir. Nefsinin kalbine gelen afetler burada uzun süre kalamaz. O şekildeki bir tatbikat o kişinin nefsindeki afetleri devre dışı bırakır, yok eder.

Öyleyse bütün insanlar için mutluluk var mı? Var. Ama kişinin bu istikamette kendine düşeni yapması kaydıyla… Hepiniz için kapılar ardına kadar açık sevgili kardeşlerim! İnsanları sevin. İnsanları sevmeniz yetmez. Sevdiğinizi onlara davranışlarınızla ispat etmelisiniz. İşte o kişi, sizin onu sevdiğinizi tekrar tekrar birçok olayla izlemişse, her seferinde bunu görmüşse ve onun size karşı olan davranışlarınızda negatif hiçbir faktör söz konusu değilse, böyle bir şey tahakkuk etmiyorsa, o kişi sizin en güzel dostlarınızdan birisi, en sağlam dostlarınızdan birisi olur sevgili kardeşlerim! Arkasında ne var? Sevmek var. Sevmenin tabiî sonucu olarak da sevilmek var.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular