İslâm’ın bütün şartlarını, farzları ve sünnetleri yerine getirmekle kurtuluşa eremeyeceğimizi söylüyorsunuz. Peki bunları yapanlar Allah’ın nezdinde boşa mı yapıyorlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm’ın bütün şartlarını, farzları ve sünnetleri yerine getirmekle kurtuluşa eremeyeceğimizi söylüyorsunuz. Peki bunları yapanlar Allah’ın nezdinde boşa mı yapıyorlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’ın bütün şartlarını, farzları ve sünnetleri yerine getirmekle kurtuluşa eremeyeceğimizi söylüyorsunuz. Peki bunları yapanlar Allah’ın nezdinde boşa mı yapıyorlar?

İslâm’ın bütün şartlarını, farzları ve sünnetleri yerine getirmekle kurtuluşa eremeyeceğimizi söylüyorsunuz.
 
A benim sevgili kardeşim! İslâm’ın bütün şartları, senin bildiğin İslâm’ın 5 şartı değil. Onun ötesinde zikrin de farz olduğunu söyledim. Bu yazıyı sen bana gönderdiğin zaman belki de biz onu daha söylememiştik. Yani bugünkü konferansta.

Ama İslâm’ın şartı 5 değildir. Zikir, bütün ibadetlerden daha büyük olduğu halde İslâm’ın 5 şartının içine girmemiş. Size insanların söylemesi mi önemli? Yoksa Kur’ân-ı Kerim’de bunların var olması, farz olması mı önemli? Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında Kur’ân’dan başka hiçbir delil yoktu. Bütün emirleri Kur’ân’dan verirdi ve bütün sahâbe bütün farzları yerine getirmiştir. İslâm’ın 5 şartının ötesinde hepsi daimî zikrin sahibiydi.

39/ZUMER-18: Ellezîne yestemiûnel kavle fe yettebiûne ahsenehu, ulâikellezîne hedâhumullâhu ve ulâike hum ulûl elbâb(elbâbi).
Onlar, sözü işitirler, böylece onun ahsen olanına tâbî olurlar. İşte onlar, Allah’ın hidayete erdirdikleridir. Ve işte onlar; onlar ulûl’elbabtır (daimî zikrin sahipleri).

İslâm’ın 5 şartının ötesinde hepsi başlangıçta Allah’a ulaşmayı dilediler.
 
Şartlar ne oldu? 7 oldu. Kur’ân-ı Kerim’de ne varsa bütün sahâbe, bütün Kur’ân-ı Kerim’deki gerçekleri, emirleri gerçekleştirmişlerdir.

“Peki bunları yapanlar Allah’ın nezdinde boşa mı yapıyorlar?”

Evet! İslâm’ın 5 şartıyla kendilerini kurtaracaklarını zannedenler, şu anda iskeleye bağlı olan bir kayığın küreklerini çekmekle meşguller. Onların hiçbir faydaya ulaşması, hiçbir kurtuluşa ulaşması mümkün değildir. İslâm’ın 5 şartıyla hiç kimse cehennemden kurtulamaz ve İslâm’ın başına bu büyük çorabı örenler gene âlimler.

Dînin sadece inanç ve onunla birlikte davranış biçimleri kesiminden ibaret olduğunu zanneden, böyle olduğunu düşünen insanlar, başka konulara el atmamışlar. Ondan sonra gelen âlimler de İslâm’ın sadece o inanç şartlarından ve de muamelattan ibaret olduğunu düşünerek, onun ötesine hiç geçmemişler. Ve İslâm’ın 5 tane şartı kalmış yüzlerce yanlışla beraber. Bu yanlışların en büyüğü; bir insanın kalbinde zerre kadar îmân varsa o kişinin mutlaka cennete gireceği inancı.

Sevgili kardeşlerim! O kadar korkunç olaylar ki bunlar. İslâm’ın mahvolmasına sebebiyet vermiş. Evet, İslâm’ın 5 şartını yerine getirenler, bu 5 şartla hiçbir zaman Allah’ın cennetine giremezler. Hemen Allah’a ulaşmayı dilesinler! Evet, boşa yapıyorlar. İskeleye bağlı olan bir kayığın küreğini çeken bir insan gibi durumları…

Benzer konular