Paramız ve malımız var. Fakat mutlu ve huzurlu değiliz. Nasıl mutlu olabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutsuzluk » Paramız ve malımız var. Fakat mutlu ve huzurlu değiliz. Nasıl mutlu olabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Paramız ve malımız var. Fakat mutlu ve huzurlu değiliz. Nasıl mutlu olabiliriz?

Ve iki şeyi anlayamadım. Neleri varmış?

- Paramız ve malımız var.

Tamam, güzel. Kardeşimiz çok önemli bir noktaya temas ediyor sevgili kardeşlerim! Para ve mal, bir insanın mutlu olacağını zannettiği iki tane temel faktördür.

Ama Allah’sız insan mutlu olamaz. Hiç kimsenin nefsinin afetleri, onun yemek yemesiyle para kazanmasıyla azalmaz. İnsanları mutlu edecek şey, nefsteki afetlerin azalmasıdır ve neticede de yok olmasıdır. Daimî zikrin sahibi olan herkesin vücudundaki bütün afetler mutlaka yok olur. Daimî zikre ulaşan hiç kimsede kısa bir zamanın sonunda, ‘1 aylık bir süre’ diyelim buna, o kişinin vücudunda hiç afet kalmaz. Daimî zikir nasıl bir zikirdir? Her an kişi iç dünyasında “Allah, Allah, Allah, Allah...” diyen bir sesin hep devam ettiğini yaşar.

Sevgili kardeşlerim! Günün yarısından az zikreden bir insan zikirdedir. Günün yarısından çok zikreden bir insan çok zikirdedir. Ama ikisi de daimî zikir değildir. Daimî zikir, bir insanın uyandığı an zikirle uyanmasıdır. Gün boyunca kesintisiz o zikrin devam etmesidir. Uyurken de o kişinin zikirle uyumasıdır. O kişi ayaktayken de otururken de yan üstü yatarken de hep Allah’ı zikreden biridir. Ve iç dünyasında uyuduğu zaman da zikir devam eder.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular