Zikir konusunda bizleri aydınlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir konusunda bizleri aydınlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir konusunda bizleri aydınlatır mısınız?

Zikir, Allah’ın ismini “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tekrar etmektir. Bu sesli zikir olabilir, sesle söylenir şimdi benim söylediğim gibi, “Allah, Allah, Allah…” diye. Bir de sessiz zikir vardır, hafi zikir. Bu cehri zikirdir, sesli olan. Sessiz olan da hafi zikirdir, sessiz olarak yapılır.  Burada dil kımıldıyor, Allah kelimesi tekrar ediliyor, ses çıkmıyor. Bir üçüncüsü kalp zikridir. Dil de kımıldamaz, ses de çıkmaz. Kalbin zikrine paralel olarak kişi içindeki sesle, her çift hecesinde kalbin, Allah’ın ismini çift heceyle, “Allah, Allah, Allah…” diye. Ama ses çıkarmadan, dilini de kımıldatmadan kalbindeki sesle söyler. Üç ayrı tür zikir.

Zikir ne sağlar? Zikir nefs tezkiyesini ve tasfiyesini sağlar. Kişi müsait şartların sahibiyse, Allah’ın katından gelen rahmetle fazl ve rahmetle salâvât kişinin göğsüne gelir, göğsünden kalbine ulaşır. Kalbe giren rahmet, fazl ve salâvât nurlarından fazıllar, Allah’ın kalbe mürşide tâbî olunduğu an yazdığı îmân kelimesinin etrafında toplanmaya başlar. Îmân kelimesine yapışır fazıllar ve o kişi adım adım, % 100 afetlerle dolu olan nefsinin kalbini, hasletlerin eşiti olan faziletlerle değiştirmeye başlar. Kişinin kalbinde her % 7 fazl birikiminde, o kişinin kendisinden ayrılmış olan ruhu, Allah’a doğru gök katlarında bir kat yükselir. 7 katı, 7 defa % 7 fazl birikiminde yükselir. % 2 de rahmet birikimiyle (% 49 + % 2 =  % 51) nur birikimiyle nefsinin kalbi % 51 aydınlanan bu kişinin ruhu Allah’ın Zat’ına ulaşır. Kişi ermiş evliya olur.

Daha sonra bu kişi daimî zikre ulaşacaktır sonunda. O zaman nefsinin kalbinde hiç afet kalmayacaktır. % 98 fazıllar, % 2 de rahmet nuru, % 100 o kişinin kalbini nurlarla dolduracaktır. İşte zikir böylesine mutlak tesis edilen bir müessesedir. Sadece Allah’a ulaşmayı dileyenlere Allahû Tealâ Rahîm esmasıyla tecelli eder ve Rahîm esması tecelli etmediği kişilerde, zikrin hiçbir faydası görülemez. Sadece Allah’a ulaşmayı dileyen kişilerde, Allah’ın Rahîm esmasıyla tecellisi söz konusudur.

Benzer konular