Bu dönemlerde haccı veya umreyi turizm sezonuna benzettiler. Moda haline geldi. İbadet yok. Orada kalıyor. Ben çok üzülüyorum. Niçin bırakılıyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hac » Bu dönemlerde haccı veya umreyi turizm sezonuna benzettiler. Moda haline geldi. İbadet yok. Orada kalıyor. Ben çok üzülüyorum. Niçin bırakılıyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bu dönemlerde haccı veya umreyi turizm sezonuna benzettiler. Moda haline geldi. İbadet yok. Orada kalıyor. Ben çok üzülüyorum. Niçin bırakılıyor?

Bunu o kardeşlerimize sorun. Niçin ibadetlerini bıraktıklarını? Ayrıca ibadetlerini hacca gitmeden yapmayıp da hacda yapanlar, cennete gideceklerini mi zannediyorlar? Hacca gittiğimizde bir Diyanet yetkilisi bizi gösterip;
 
“İşte bu katli vacip olan bir adamdır. Çünkü haccın insanı cennete ulaştıracağına inanmıyor.” demişti.

İşte gene söylüyoruz ki; hac, tek başına hiç kimseyi cennete ulaştıramaz. Hacca gittiler diye kendilerini cennette zanneden bir sürü saf, zavallı insana ne kadar çok palavra yutturulmuş. Gelin bakalım! Bunları söyleyenler, çıkın karşımıza da hesaplaşalım Kur’ân-ı Kerim’le! Hacca gidenin cennete gideceğine dair bir işaret bakalım bana bulabiliyor musunuz?

Biz bu ilmi kendimiz öğrenmedik. Bu ilmi bize, tekrar tekrar söylüyoruz, Allah öğretti! Her sözümüzden belli değil mi? Bugüne kadar hiçbir yanlışımızın bulunamaması, size ne söylüyor? 30 sene! Baştan aşağı Kur’ân âyetleri ile geçen bir 30 sene! Ve eğer bir tek ihtarımızı alsanız, onu baştan aşağı okusanız… 1 numaralı ihtarımızı bir alın, bir okuyun bakalım. Kurtuluşunuz mümkün mü? A benim zavallı kardeşlerimiz! Kendinize ne kadar yazık ediyorsunuz.

Benzer konular