“Allah’a ulaşmayı diledikten sonra cennet kapısı açılıyor.” Buyurdunuz. Diledikten sonra ibadet yapmamız gerekiyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » “Allah’a ulaşmayı diledikten sonra cennet kapısı açılıyor.” Buyurdunuz. Diledikten sonra ibadet yapmamız gerekiyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Allah’a ulaşmayı diledikten sonra cennet kapısı açılıyor.” Buyurdunuz. Diledikten sonra ibadet yapmamız gerekiyor mu?

Onun için o işi yapıyorsunuz; elbette gerekiyor. Allahû Tealâ’nın size verdiği görevler var; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Ama bunların arasında en önemlisi zikir sevgili kardeşlerim!
 
Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de buyuruyor ki:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâh: Allahû Tealâ’nın ismini:

1- “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle söylemek veya
2- “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sessiz söylemek veya
3- “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye dilini de kımıldatmadan “Allah” kelimesini tekrar etmek ki; bu, akşam evinizde uyurken, çok kolay gerçekleştirebileceğiniz bir şey, 3.’sü.
 
Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ ne istiyor bizden? Cennete girmemizi istiyor. Şartları da o kadar kolaylaştırmış ki; herkese kapılar açık. O zaman sevgili kardeşlerim, o açık kapıdan girelim. Zikirlerimizi ihmal etmeyelim! Nasıl namazlarımızı ihmal etmiyorsak; sabah, öyle, ikindi, akşam, yatsı; 5 vakit kılabilen insanlar. 7 vakit kılanlar da var; onlar için de her şey en güzel standartları oluşturuyor.

Sevgili kardeşlerim! ‘Allah ile bile olmak’ ne demek, ‘Allah ile bile olmak’? Allah ile birlikte olmak demek. Her zaman olabilir misiniz? Her zaman olabilirsiniz, dünyanın, kâinatın neresinde olursanız olun. Eğer Allah ile beraber olmak istiyorsanız, hepiniz her an Allah ile olabilirsiniz. Ondan haber alabilir misiniz? O herkesin harcı değildir. Onunla konuşabilir misiniz? O da herkesin harcı değildir. Ama Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan, mürşidine tâbî olmuşsa adım adım bu hedeflere doğru yaklaşacaktır. Bu imkânı Allahû Tealâ bunlara mutlaka tanır. Mutlaka onlar isterlerse Allah’tan büyük yardım alırlar. Allahû Tealâ’nın istediği şey herkesi cehennemden kurtarmaktır. Şeytansa herkesi kendisiyle beraber cehennemde görmek ister.

Sevgili kardeşlerim! Allah için olun! Allah için yaşayın! Allahû Tealâ size muhteşem mutluluklar ihsan edecektir. Sonra? Artık sualler bitti galiba?

Benzer konular