Neden 9 ya da 5 kat değil de; 7 kat çıkıyoruz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Gök Katları » Neden 9 ya da 5 kat değil de; 7 kat çıkıyoruz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Neden 9 ya da 5 kat değil de; 7 kat çıkıyoruz?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu! Kıymetli Efendimiz! Hürmetle gül kokulu ellerinizden öpüyorum. Ve sizi çooook seviyorum. (Ben de çoook seviyorum.) Benim sorum şu: Neden 9 ya da 5 kat değil de; 7 kat çıkıyoruz. Anlatır mısınız?

Kur’ân-ı Kerim’in esası 7 rakamına dayalıdır. 7 kat gökler, 7 kat yerler. Dünyamıza baktığımız zaman, dünyamızın iç kesimi yani küre-i arzın, dünya küresinin iç kesimi 7 katmandan oluşuyor. Gök kesimi, atmosfer de o da 7 kattan oluşuyor. Hem Allah’a ulaştıran katlar 7 tane, yani;

• 1. katta; açıkta secde,
• 2. katta; suvarılma,
• 3. katta; iki katlı bir mescitte secde,
• 4. katta; Beyt-ü Makdes’in aslında secde,
• 5. katta; Beyt-ül Haram’da secde,
• 6. katta; Allah’ın boyasıyla boyanma,
• 7. katta; 7 tane âlem geçme:
 
? Kader hücreleri,
? Ümmülkitap,
? Kudret denizi,
? Makam-ı Mahmud,
? Divan-ı Salihîn,
? Zikir hücreleri
? Ve İndi İlâhi.

7. katta gene 7 tane âlem. Nereye baksanız Kur’ân-ı Kerim’de ‘7’ rakamıyla karşı karşıyasınız. Allah’a ulaştıran katlar da 7, 7. kata çıktığınızda 7 tane âlem.

Kur’ân’ın dizaynına bakıyorsunuz; 1 lafzı var. Ama ruhuna baktığınız zaman; 7 tane ruhu olduğunu görüyorsunuz. 7 safha; 7 tane ruha delâlet ediyor. Yeter mi? Yetmez. 7. safha da 7 tane, 7. ruhta 7 tane daha ruh var. Öyleyse herşeyin 7 ile kayyim kılındığı bir Kur’ân öğretisi söz konusu.

İşte, meselâ Mehdi (A.S)’ın yardımcıları 2 tane başta, 7 tane de arkada. 9 tane oluyor hepsi. Öyleyse sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ ile tayin ettiğiniz bir beraberlikte 7 rakamının son derece önemli olduğunu unutmayın. Kur’ân, 7 rakamı üzerine bina edilmiştir. Bu sebeple safhalar da 7’dir:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek.
2- Mürşide ulaşıp tâbî olmak.
3- Ruhu Allah’a ulaştırmak, teslim etmek.
4- Fizik vücudu teslim etmek.
5- Daimî zikre ulaşıp ulûl’elbab olmak.
6- Muhlis olmak.
7- Ve iradeyi Allah’a teslim etmek.

7 safhada 4 teslim. Kur’ân’ın biraz derinine girdiğiniz zaman 7’nin ne kadar önemli bir rakam olduğunu görürsünüz. Mukaddes bir sayı. Allah razı olsun.

Allahû Tealâ 7 kat var ettiği için 7 tane katı çıkıyoruz. İnşaallah bir gün bütün bu katları görmek sizlere de nasip olacak.

Benzer konular