Seyr-i sülûk ve vuslat sohbetlerindeki 7 katlık serüveni ve 7. katın 7 âlemini anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Seyri Sülûk » Seyr-i sülûk ve vuslat sohbetlerindeki 7 katlık serüveni ve 7. katın 7 âlemini anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Seyr-i sülûk ve vuslat sohbetlerindeki 7 katlık serüveni ve 7. katın 7 âlemini anlatır mısınız?

Sayın Hocam! Öncelikle Osmaniye’ye hoş geldiniz. Konferansı Nur TV’den haber aldım. Evvelki zamanlarda birçok dînî cemaatlerde bulundum ama aradığımı onlarda bulamadım. Benim aradığım Kur’ân’dı. Kur’ân’daki İslâm’dı. Nur TV’yi izlediğimden bu yana bu konuda aradığımı bulduğuma artık inanıyorum. Zira sohbetlerinizde sadece Kur’ân âyetleriyle konuyu ispatlayıp sahâbe ile de süslüyorsunuz (Hay Allah razı olsun!)

Sayın Hocam! Hamdolsun ki iyi ki varsınız. Sizinle, sahâbenin yaşadığı Kur’ân’daki İslâm’la tanıştım. Bir sualim var Sayın Hocam!

‘Seyr-i sülûk’ ve ‘vuslat’ sohbetlerini dinlerken meraklar yoğunlaşıp ağzınızdan çıkan hiçbir kelimesini kaçırmak istemediğim 7 katlık serüveni ve 7 katın 7 âlemini anlatır mısınız? Hürmetler, çok sevgiler Sayın Hocam!

Zemin katta devrin imamının dergâhı var. İnsan sıraları 10’arlık kişilerden oluşuyor. Herkesin önünde, bütün ruhların önünde bir rahle var. Bu, zemin kattaki durum. Erkekler sırasının arkasında hanımlar sırası var ve karşıda bir altın kapı var; yaklaşık 4 metre yüksekliğinde 1,5 metre, 2 metre genişliğinde altın bir kapı. Üzeri büyük (30’ar cm. büyüklüğünde) baklava dilimli, böyle yukarıya doğru baklava dilimi var. Kapı eli falan yok. Burası zemin kat. Bir de burada oturanlar, bu zemin katta oturanlar, 6. kata çıkabilenler. Bir de asma kat var. Orada oturanların da durumu aynı. Onlarsa 7. kata çıkabilenler. İkisi arasında farklı bir dizayn var. İki grup da bütün katlarda secde ediyor ama 7. kata kadar çıkanların 6 katta sadece secde etmeleri ve çok kısa bir secde yapmaları söz konusu. Diğerlerinin secdeleri (6. kata kadar çıkanların secdeleri) uzun.

Buradan çıkışta evvelâ 6. kata çıkabilenler ayrılıyor. Sağ kanat velîsi, sol kanat velîsi kapının hizasında sıralanıyorlar. İkisinin arasına erkek olan müridler secde etmeye geliyorlar, secde ediyorlar. Sol kanat velîsinden sonra hanımlar sıralanıyor ve de oradan, önce sağ kanat velîsi sonra sol kanat velîsi ve sonra hanım sultan olmak üzere evvelâ üç kişi altın kapıya kadar uçarak geliyor. Altın kapı otomatik olarak açılıyor. Herkes o kapıdan geçerek tek sıra halinde, yerden 10 metre falan yukarıda tek sıralı bir saf oluşturuyor. Ayakta herkes fakat boşlukta.

Saf halinde bir yükselme, zemin kattan 1. kata kadar. 1. katta sadece bir secde, 2. katta da bir secde ama 2. katta farklı bir olay var; burada devrin imamıyla Peygamber Efendimiz (S.A.V) bekliyor içeride. Suvarılma havuzlarının bulunduğu yerdeyiz. Girenler el öperek giriyorlar içeri, önce sağ kanat velîsi sonra sol kanat velîsi sonra hanım sultan sonra da sırayla herkes giriyor. Sağ tarafta suvarılma havuzları var. Onun arka tarafındaki yerde secde ediliyor. Bu secdeden sonra suvarılma havuzlarının üzerinde sağ kanat velîsi sağ tarafta, sol kanat velîsi ortadan daha sol tarafta, hanım sultan da en solda olmak üzere suvarılma havuzlarının üzerinde yer alıyorlar. Oradaki platformlarda ve de diğerleri duvarın önünde secde ediyorlar. Oradan, suvarılmalarını tamamlayanlar bekliyorlar, suvarılacak olanlarsa o suvarılma havuzlarının hepsinin içine giriyorlar ve onlar suvarılma havuzlarında beklerken, el öptüren Peygamber Efendimiz (S.A.V)’le devrin imamı oradan ayrılıyorlar. Sağ taraftaki 2. bir salona geçiyorlar. Orada 7. kata kadar çıkabilenler var.

6. kata kadar çıkabilenler, ana dergâhı terk ettikleri zaman, asma kattakiler aşağı inip tek sıra haline geliyorlar. Sağ kanat velîsi, sol kanat velîsi falan yok onlarda, hepsi yetkili. Ve oradan 1. katta secdelerini tamamlıyorlar, evvelâ boşlukta tek sıralıklar oluyorlar. 2. kata ulaşıyorlar. 2. katta sağ taraftaki salonda secde ediyorlar. Soldakilere, suvarılma havuzlarına girenlere el öptüren Peygamber Efendimiz (S.A.V)’le devrin imamı sağ tarafa geçiyorlar. Sağ ve sollarına geçiyorlar onların ve beraberce 3. kata çıkıyorlar. 2 katlı mescidin içinde secde ediyorlar. 4. kata çıkıyorlar, Beyt-ül Makdes’in aslında secde ediyorlar. 5. kata çıkıyorlar, Beyt-ül Haram’ın aslında secde ediyorlar. 6. kata kadar çıkıyorlar, sıbgatullah olma mahallinde aslında sıbgatullah olmalarını tamamladıkları için bir problemleri yok. Bir secde edip oradan yukarıya çıkıyorlar ve 7. gök katına ulaşıyorlar. O altın kapıdan içeri giriyorlar ve Levh-i Mahfuz’a ulaşıyorlar.

1. âlem, kader hücreleri. Orada sağdan sola doğru bir toplum oluşturuyorlar. Onlar orada beklerken diğerleri (2. kattakiler) devrin imamı ve 2. kattakiler, sağ kanat velîsi ve sol kanat velîsi sağlarında ve sollarında olmak üzere 2. katı terk ediyorlar. 3. katta iki katlı mescidde secde ediyorlar.  4. katta Beyt-ül Makdes’in aslında secde ediyorlar. 5. katta Beyt-ül Haram’ın aslında secde ediyorlar ve 6. kata geliyorlar. Burası sıbgatullah olma mahalli. Orada bir nur var. Nur, onların yüzlerini ve derilerini bir ak renge boyuyor, beyaz bir renge.

O sırada 7. kata çıkmış olanlar dağıtıma başlıyor. Bir kısmı devrin imamıyla beraber; devrin imamı merkezde yerini alıyor, ortada ve etrafındaki, önündeki kürsünün etrafı 60 kişiyle donatılıyor. O girenlerden 60’ı onun etrafında yer alıyorlar. Ümmülkitabın altı burası. Bir kısmı daha sonra kudret denizine dalıyor. Daha sonrakilerden bir kısmı Makam-ı Mahmud’da müşahit mevkiinde yer alıyorlar. Ondan sonrakiler Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile beraber Divan-ı Salihîn’e ulaşıyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Divan-ı Salihîn’e yükselip, orada başkanlık görevini devralıyor. Her çıkışta mutlaka Peygamber Efendimiz (S.A.V) orada görev yapar. Başkanlık gavstan peygambere geçer. Geri kalanlar da zikir hücrelerine geliyorlar. 2 metreden daha yüksek, küresel, şeffaf bir standart içinde o kürelerin içine girip zikir yapıyorlar. Bunlar kısa bir müddet zikir yaptıktan sonra huzur namazının imamı ve arkasındaki iki kişi beraberce buraya geliyorlar İndi İlâhi’den ve oradaki bütün zikir yapanlar oradan çıkıyor, bir hilâl meydana getiriyorlar. Hilâlin başlangıç noktasında da sanki hilâlle bir yıldızmış gibi üç kişi onlarla sohbet ediyor. Hergün bu sohbet mutlaka yapılır. Bir ayyıldız meydana getirilir. Bu olay tamamlandıktan sonra 6. kattakiler aşağıya doğru inmeye başlarlar; 5. kata, 4. kata, 3. kata, 2. kata inerler. Bir taraflarında sağ kanat velîsi vardır, bir taraflarında sol kanat velîsi vardır. Aynı yerlerde aynı secdeleri yaparak 2. kata kadar gelirler.

2. katta kendi bulundukları suvarılma havuzlarında yer alırlar. Başlangıçtaki gibidir sıra. Suvarılma havuzlarının üzerinde sağ tarafta sağ kanat velîsi, sol tarafta hanım sultan, ortadan biraz solda da sol kanat velîsi yer alır. Ve onlar beklerler. Onlar beklerken 7. kattaki bu çıkmış olanlar, 7. kata çıkabilmiş olanlar, oradan birer birer toparlanırlar. Evvelâ en son olan zikir hücresindekiler, oradan çıkarak gene tek sıra oluştururlar. Divan-ı Salihîn’e gelirler. Peygamber Efendimiz (S.A.V) çıkıp, sıranın sağ tarafında yerini alır. Oradakiler de sıranın sol tarafında sıraya girerler. Uçarak Divan-ı Salihîn’den Makam-ı Mahmud’a gelirler. Oradaki müşahitler de bu safın sol tarafına katılırlar. Ondan sonra kudret denizinden çıkanların bulunduğu yere gelinir, onlar da alınır. Sol tarafa doğru saf büyür. Ondan sonra en sola ümmülkitapta devrin imamı gelir. Oraya kadar olan kesimi de onunla beraber olan 60 kişi doldurur ve nasıl zikir hücrelerinin başında bir vaziyet almışlarsa başlangıçta, aynı vaziyeti alırlar. Ondan sonra hepsi aşağıya iner.

Her yer boşaltılmıştır, 2. kata indikleri için 6. kata kadar çıkabilenler. Evvelâ sıbgatullah olma mahallinde tek sıra olunur, secde edilir. Sonra 5. katta Beyt-ül Haram’da, 4. katta Beyt-ül Makdes’de, 3. katta 2 katlı mescidde secde edilir. Ve 2. kata iner ve devrin imamıyla Peygamber Efendimiz (S.A.V) orada yer alırlar. Ve onların elleri öpülerek 2. katta salon terk edilir.

Dışarıda tek sıra haline gelinir, ondan sonra 1. kata inilir. 1. katta gene secde edilir. Ondan sonra zemin kata inilir. Tek sıra haline gelinir, yerden 10 metre yukarıdaki saf olarak. Sonra içeride sağ kanat velîsi, ondan sonra erkekler, sol kanat velîsi, ondan sonra hanımlar, en solda da hanım sultan olmak üzere secdeye gelirler. Sonra 1. safta 10 kişi yerleşir, sağ kanat velîsi sol tarafa, sol kanat velîsi 1. safın soluna gelir. Sonra erkek sıraları geriye doğru uzanır ve sonra da hanım sultanla beraber 1. hanımlar sırası 11 kişi olur. Geri kalan sıralar gene 10’ar kişi olarak geriye doğru uzanır. Hanımlar tarafı böylece (zemin kat) tamamlanır. Tamamlanmadan sonra 2. kattaki o sağ taraftaki gruba gelmiş olan (sağ taraftaki salona gelmiş olan) 7. kata kadar çıkabilenler, oradan ayrılırlar ve 2. kattan 1. kata inerler. 1. katta secde ettikten sonra dışarıda, yukarıda tek sıralı safı meydana getirirler, boşlukta. Sonra da içeri girerler uçarak, altın kapıdan ve bir tek saf oluştururlar. Sonra 10’ar kişilik gruplar halinde oradan yükselerek asma kattaki 1. sırayı, 2. sırayı ve diğer sıraları oluştururlar ve orada hayat böyle devam eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular