Gök ve yer katlarını anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Gök Katları » Gök ve yer katlarını anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gök ve yer katlarını anlatır mısınız?

1. gök katında sadece bir secde var. Orada açıkta, kırlarda secde yapılıyor sadece.
 
2. gök katında suvarılma havuzları var, 6. Kata kadar çıkabilenler için. 7. kata çıkabilecekler içinse sadece bir salon var, secde ediliyor. Aynı zamanda 2. gök katında devrin imamıyla, Peygamber Efendimiz (S.A.V), seyr-i sülûku gerçekleştirmek için bekliyorlar. Sağ kanat velisiyle sol kanat velisi. 2. kata kadar çıkanlar daha üst katlara çıkmak için Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile devrin imamını beraberlerine alarak oradan yükseliyorlar.

3. gök katında 2 katlı bir mescid var, köşke benziyor. 3. katı 4. kata bir mihenk menfezi bağlıyor.

Ve 4. kata çıkabilenler Beyt-ul Makdes'in aslına ulaşıyorlar.

5. katta Beyt-ul Haram'ın aslı, göklerdeki aslı.

Bundan sonra çıkılan yer sıbgatullah olma mahalli. Buz kalıbı gibi bir nur. Oradakilerin yüzünü açık yeşil beyaza bürüyor. Fosfor rengine yakın ama daha beyazlıkta. Ve orada deriler çatlıyor. Çatlamaz hale gelen oradan ayrılarak 7. kata çıkmak yetkisini kazanıyor.

7. kata kadar çıkabilenler için orada da 7 tane âlem var.

1. âlem kader hücreleri; herkesin geleceği orada. Altıgen şeklinde kapılardan girilen ve geleceğin standartlarının var olduğu henüz yaşanmayan gelecek orada mevcut.

7. gök katındaki bu 2. âlem; Ümmül kitap. 10 katlı bir apartman büyüklüğünde bir kitapta bütün peygamberlere indirilen, peygamber olmayan resûllere indirilen kitaplar orada. Yani şeriat kitapları da var, sohbet kitapları da var. 

3. âlemde Kudret Deniz'i var. Oraya giriliyor, derinlere dalınıyor. 3. âlemde Kudret Denizi'nden sonra 4. Âlem Makamı Mahmut. Makam-ı Mahmut’ta Peygamber Efendimiz (S.A.V) var. Devrin imamı da oradan geçerken oraya kadar ulaşınca oraya ulaşıyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile diğerleri bir sonraki kademeye geçiyorlar. Orda da Divan-ı Salihin sözkonusu. Divan-ı Salihin’in başkanı devrin gavsıdır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) oraya ulaştığı zaman her gün başkanlığı devralıyor. Ayrılana kadar o görev devam ediyor. Geri kalanlar zikir hücrelerine ulaşıyorlar (6. âlem). Zikir hücrelerinde 2 metreden daha yüksek şeffaf küreler içersinde zikir yapıyorlar. Zikir kürelerinde görevini bitiren kişi ise ordan ayrılıp Sidretul Münteha’ya ulaşıyor. Bu İndi İlahi’nin 7. âlem olan (7. gök katının 7. âlemi olan) İndi İlahi'nin en yüksek noktası o ağaca ulaşan kişi o ağaçtan yukarıya doğru direk bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşıyor.

Allah razı olsun.


Benzer konular