Bir kişi “Allah'a inanıyorum.” diyor ama etrafındakileri mutsuz ederek zulmediyorsa böyle kişilere nasıl davranmamızı tavsiye edersiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İnsanlar Arası İlişkiler » Bir kişi “Allah'a inanıyorum.” diyor ama etrafındakileri mutsuz ederek zulmediyorsa böyle kişilere nasıl davranmamızı tavsiye edersiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir kişi “Allah'a inanıyorum.” diyor ama etrafındakileri mutsuz ederek zulmediyorsa böyle kişilere nasıl davranmamızı tavsiye edersiniz?

Ona sormalısınız sadece: “Sen ‘Allah'a inanıyorum.’ diyorsun ama Allahû Tealâ etrafındaki insanları mutlu et emrini verdiği halde, sen insanları rahatsız edecek olan davranışlarından vazgeçmiyorsun. O zaman bu yaptığın yanlışlar sebebiyle hedefine varamazsın. Değişmelisin. Ve bu değişikliğin, ancak Allah'a ulaşmayı dilemekle başlayabilir. Allah'a ulaşmayı dilersen bundan sonra Allahû Tealâ sana mürşid sevgisi verecektir, hacet namazı kıldığında gösterecektir mürşidini. Ona gidip, tâbî olduğun zaman 2. kat cennetin sahibi olacaksın ve ruhun vücudundan ayrılacak. Vücudundan ayrılan ruhunun Allah'a ulaşması 7-8 aylık bir devreyi gerektirir. Bunu başardığın zaman ruhun Allah'a ulaşmış bir ermiş evliya olacaksın. 3. kat cennetin sahibi olacaksın. Sonra fizik vücudunu teslim edeceksin; 4. kat cennet. Nefsini teslim edeceksin; 5. kat cennet. Muhlis olacaksın; 6.kat cennet. Ve iradeni de Allahû Tealâ’ya bir gün teslim edeceksin; 7. kat cennete kavuşacaksın.” Cennetler 7 ayrı cenneti oluşturuyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular