Buranın kanunlarına göre bir miktar para temin ediyorum. Helâl midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İnsanlar Arası İlişkiler » Buranın kanunlarına göre bir miktar para temin ediyorum. Helâl midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Buranın kanunlarına göre bir miktar para temin ediyorum. Helâl midir?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.)

Sevgi ve saygı ile hürmetle ellerinizden öperim. (Biz de muhabbetle gözlerinizden öperiz.) İyi ki varsınız! (İyi ki sizler de varsınız, sevgili kardeşlerim!) Allah’ım sizden razı olsun. (Sizden de razı olsun.)

Kısaca, ben şeker hastasıyım. (Geçmiş olsun.) Gözlerim rahatsız ve çok az görüyor. Dolayısıyla buranın kanunu üzerine bir miktar para temin ediyorum. (Evet. Bu tabiî sizin kanunî hakkınız.)

Ne derece helâl olur? Helâl olur mu? Olmaz mı? Bunu sizden öğrenmek istiyorum.

Elbette helâldir. Eğer oradaki kanun, siz şeker hastası olan bir kardeşimize bu hakkı tanıyorsa o parayı almanız elbette helâldir. Meşrû bir şey. Kanunlar bunu uygun görmüş. Helâl bir para alıyorsunuz. Hiç endişeniz olmasın.

“Allah sizden razı olsun. Sonsuz selâm üzerinize olsun. Gözlerim için de sizden dua talep ediyorum. Allah’a emanet olun.”

Sevgili kardeşim! Bizim dua kitabımızda gözler için bir dua var. Onu okuyun ve gözlerinize sürün. Elinize okuyup gözlerinize sürün. Her gün bunu devam ettirin. Çünkü net olarak hatırlıyoruz. Bir albay kardeşimiz, rahmetli olmadan önce emekli albay kardeşimiz, o dua sayesinde en büyük harfleri bile okuyamazken Kur’ân’ı okuyabilir hale geldi. Buna pek çok kardeşimiz şahittir. Pendik’deki bir albay kardeşimizdi bu. Allah rahmet eylesin. Sizin için de mümkün olabilir. Öyleyse ihmal etmeyin. Gerekeni inşaallah yapın.

Benzer konular