Kur’ân’ı gusül abdesti olmadan, eldiven giyip açıp okunabileceğini söylüyorlar. Doğrusu nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur'ân-ı Kerim Okumak » Kur’ân’ı gusül abdesti olmadan, eldiven giyip açıp okunabileceğini söylüyorlar. Doğrusu nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kur’ân’ı gusül abdesti olmadan, eldiven giyip açıp okunabileceğini söylüyorlar. Doğrusu nedir?

Efendim! İnşaallah sorularım var.

Bazı kanallarda hocalar Kur’ân’ı gusül abdesti olmadan, eldiven giyip açıp okunabileceğini söylüyorlar. Ve de çevremizde çoğalmış bazı bayan hocalar böyle okuyor ve okutuyorlar. Doğrusu nedir?

Sevgili kardeşlerim! Doğrusunu şu anda bilmiyorum. Ama sorarız inşaallah, cevabı alırız. Kur’ân-ı Kerim’e Allahû Tealâ taharetsiz dokunulmayacağını söylüyor. Yani mutlaka kişinin abdestli olması lâzım.

Ama hanımların da bir devresi var ki; abdest alsalar da abdest sayılmıyor. Öyleyse bunun o devredeki durumla alâkalı bir sual olduğunu düşünüyorum. Doğrusunun ne olduğunu şu anda bilmiyorum. Ama yapılan şeylerin de mutlaka karşısında oluruz diye bir husus yok.

Böyle yapıyorlarsa kendilerine göre bir fikirleri vardır. Birilerine sormuşlardır. Cevap almışlardır. Öyle yapıyorlardır. Ama doğrusu o mudur? Doğrusu; Kur’ân-ı Kerim’i abdestli olarak ele almaktır. Bizim bildiğimiz o! Buna cevaz var mıdır? Eğer bugünün dîn tatbikatçıları öyle diyorlarsa o da onların bileceği şey. Ama biz kardeşlerimizin böyle bir şey yapmasını uygun görmeyiz.

“Allah razı olsun, Efendim!”

Benzer konular