Peygamberimiz (S.A.V) bir hadîs-i şeriflerinde “Lâ ilâhe illallâh; diyen cennete girecek.” buyuruyor. Bu hadîsi açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kelime-i Şahadet » Peygamberimiz (S.A.V) bir hadîs-i şeriflerinde “Lâ ilâhe illallâh; diyen cennete girecek.” buyuruyor. Bu hadîsi açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Peygamberimiz (S.A.V) bir hadîs-i şeriflerinde “Lâ ilâhe illallâh; diyen cennete girecek.” buyuruyor. Bu hadîsi açıklar mısınız?

Sevgili Efendimiz! Hasretle ve hürmetle gül kokan ellerinizden öperim. Talebeleriniz olarak her konuda dua isteyerek izninizle birkaç tane sorum olacak: Peygamberimiz (S.A.V) bir hadîs-i şeriflerinde “lâ ilâhe illallâh; diyen cennete girecek.” buyuruyor. Bu hadîsi açıklar mısınız?

Sevgili kardeşlerim! Bu bir mevzu hadîstir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyor ki: “Bir gün gelecek, benim hadîslerim tartışılacaktır. Kur’ân-ı Kerim’e bakın. Hiçbir hadîsim Kur’ân’a aykırı olamaz.” diyor. Elbette Allahû Tealâ O’na gelecek günlerde hadîslerin tartışılacağını açık bir şekilde söylemiştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu yüzden hayatının kaleme alınmasına kesinlikle müsaade etmemiştir. Sözlerinin yazılmasına da müsaade etmemiştir. O’ndan en az 4 nesil sonra kulaktan kulağa nakledilerek gelen rivayetler, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hadîslerini oluşturmuştur ve O’nun emri açık ve kesindir:
 
“Benim hadîslerim tartışılacaktır. Kur’ân-ı Kerim’e bakınız.”

Allahû Tealâ ne diyor Kur’ân-ı Kerim için? “Kur’ân, furkandır.” diyor. Kur’ân, doğruyu yanlıştan ayırma özelliğinin sahibi olan kitaptır. Öyleyse bu hadîs, mevzu hadîstir. Ne yazık ki Peygamber Efendimiz (S.A.V) söylemediği halde O’na ehli sünnet vel cemaat âlimlerinden hangisinin yakıştırdığını bilmiyoruz. Yakıştırılmıştır. Ama hadîsleri uyduranlar, O’ndan asırlarca evvel, ehli sünnet vel cemaat âlimlerinden daha evvel yaşayanlardır.

Benzer konular