Sizin zamanınızda Hz. İsa gelmezse bunun açıklaması ne olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hz. İsa » Sizin zamanınızda Hz. İsa gelmezse bunun açıklaması ne olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sizin zamanınızda Hz. İsa gelmezse bunun açıklaması ne olur?

Efendimiz! Sonsuz selamlarımı sunarak ellerinizden öperim. Bugün de sizin huzur veren sohbetinizi dinleme saadetinize beni nail eden Yüce Allah’a sonsuz hamd ve şükrederim. Bizlere unutulmuş olan, ölmeden evvel ruhumuzu Allah’a teslimi dilemeyi sizden öğrendik. Sonsuz şükranlarımı sunarım. Sizi çok ama çok seviyorum.

Biz de sizleri çok seviyoruz. Bizden birisi konuşuyor. Allah razı olsun. “Öğrendik.” diyorsunuz. Tatbikatınızı yapmış olmalısınız ki; bize “Efendimiz!” diye hitap edebiliyorsunuz. Öyleyse anladım. Allah hayırlı etsin, sonuna erdirsin. İnşaallah ruhunuzu da, vechinizi de, nefsinizi de, iradenizi de Allah’a teslim etmeyi nasip kılar Allahû Tealâ.

Sevgili Efendimiz! Sizin yolunuzu bulduk; hamdeder, şükrederiz. Âcizane sizden berzah hakkında bilgi diliyorum. Allah razı olsun. Bir de sizin zamanınızda Hz. İsa gelmezse bunun açıklaması ne olur?

Bizim zamanımızda Hz. İsa gelecektir. Mutlaka gelecektir. Gelmemesi diye bir şey söz konusu değildir. Öyleyse açıklama gerekmiyor ve gerekmeyecek. Her şeye kadir olan kim? O. Geleceği bilen kim? Gene Allah. Öyleyse biz kimden öğreniyoruz? O’ndan. Biz geleceği bilmeyiz. Biz hiçbir şey bilmeyiz. Yaptığımız şey sadece Allah neyi bize söylüyorsa size ulaştırılması lâzımgelen kesimi size ulaştırmak. Onunla görevliyiz, o kadar. Gelecekte dünyadaki sulh ve sükûnu sağladığımız zaman dünyanın idaresi bizim tarafımızdan yapılmayacak. O’nun tarafından yapılacak. O sadece emredecek, biz de emirleri herkese sadece ulaştıracağız. O kadar sevgili kardeşlerim.

Benzer konular