Nur cemaatinde yaşanan bir konuyu bilgilerinize arz ediyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mehdi Resûl » Nur cemaatinde yaşanan bir konuyu bilgilerinize arz ediyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nur cemaatinde yaşanan bir konuyu bilgilerinize arz ediyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Gönüllerimizin sultanı sevgili Efendimiz! İzmirli, hanım öğrencileriniz olarak sizi çok ama çok sevdiğimizi söyleyerek mübarek ellerinizden sonsuz hürmetle öpüyoruz. Efendimiz! Fethullah Gülen Bey’in öğrencilerinden bir dinleyici grup bizim kardeşlerimizden birinin eşiyle bir dinleyicimiz toplantıda bir araya gelmişler. Sohbet sırasında sizin hakkınızda konuşurlarken içlerinden biri hemen müdahale etmiş. Hocamız, Efendinizin hakkında konuşmamamızı, çünkü onun insanların bir yere gelmesine vesile olduğunu ve herkesi Allah’a çağırdığını söylemiş. “Eğer konuşursanız hem kendisinden hem de müritlerinden özür dileyip helallik almanız gerekir.” demiş. Bilgilerinize arz ediyorum. Sevgili Efendimiz! Ayrıca hepimiz, her konuda mübarek dualarınıza muhtacız.

Eğer Fethullah Gülen Hoca, bunu söylemişse ki gelen işaret “Evet, söylemiş.” şeklinde; söylediği kesin. Yani şu anda Allahû Tealâ, bize böyle bir şeyin gerçekte söylendiğini söylüyor. Öyleyse Fethullah Gülen Hoca artık dinliyor sohbetlerimizi. Onun dinlemesi bizim için son derece önemli. Neden? Çünkü şimdiye kadar dinlemiyordu. Dinlemediği için de hakkımızda bir kanaat sahibi olması mümkün değildi. Şimdi dinleyince bugünün hidayet sahibinin biz olduğumuzu görecek, kesin olarak tespit edecek.

İfadeye bir defa daha bakalım: “Efendiniz hakkında hocamız (Fethullah Hoca) konuşmamamızı çünkü onun, insanların bir yere gelmesine vesile olduğunu ve herkesi Allah’a çağırdığını söylemiş.” Evet, bizim görevimiz bugünün hidayetçisi olarak, Allah’ın bu göreve tayin ettiği kişi olarak hepinizi hidayete davet etmek. Ne kadar kolay olduğunu artık öğrendiniz. Sadece Allah’a ulaşmayı dileyeceksiniz. Siz Allah’a ruhunuzu ulaştırmayacaksınız sevgili kardeşlerim. Allah sizin ruhunuzu Kendisine ulaştıracak. Anladınız mı?

Herşey o kadar güzel, o kadar muhteşem bir şekilde yerli yerine oturuyor ki; ne söylemek lâzım bilmiyorum sevgili kardeşlerim. Ama Fethullah Hocayı, eğer aramızda Nurcu kardeşlerimizden varsa tebrik ettiğimi kendisine söylemelerini isteriz.

Benzer konular