Dabbet'ül arz nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mehdi Resûl » Dabbet'ül arz nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dabbet'ül arz nedir?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.) Efendimiz, Sultanımız! Ellerinizden öperim. Biz çocukken anlatılırdı: “Mehdi Aleyhisselâm göklerden seslenecek.” Ben de: “Bu nasıl olur? İnsan, gökten, nasıl insanlara seslenir?” diye düşünürdüm. Allah’ım nelere kaadir. Bu büyük mutluluğu bizlere göklerden ulaştırdı. Sizleri Karadeniz’imize, Rize’mize yolladı. Paylaşılarak artan mutluluğumuz biraz daha arttı. Allah razı olsun.

Evet, Allahû Tealâ bizi, Amerika’dan Rize’ye yolladı. Sizlere, göklerden hitap etmek aslında bu değildir. Sesimiz göklerden geldi. Doğru ama size uydudan da sesleniyoruz sevgili kardeşlerim. İşte göklerden seslenen, Kur’ân-ı Kerim’de adı geçen “dabbet'ül arz” odur. “Söz, vukuu bulduğu zaman” diyor Allahû Tealâ. O söz, Allahû Tealâ’nın Risâlet Nurları’da bize yazdırdığı hidayet çağının girmiş olmasıdır. Bu hidayet çağının muhtevası içinde hepiniz için söz konusu olan şey bu muhtevadır. Allahû Tealâ’nın bizi sizlere göklerden seslendirmesidir.

Anteninizi kurduğunuz zaman Nur TV’yi izlemek imkânınız doğuyor ve biz sizinle beraber oluyoruz. Aslında size oradan, göklerden, uydudan, size bizim söylediklerimizi ulaştıran uydudan sesleniyoruz. Gerçekten, göklerden seslenmeyi Allahû Tealâ bize nasip kıldığı için O’na sonsuz hamd ve şükrediyoruz. Dabbet'ül arz, faaliyete geçmiştir.

Benzer konular