Gözlerim kapalı namaz kılarken kalp çarpıntısı, evham oluyor. Namaza konsantre olamıyorum. Ölüm korkusu oluyor. Bu korkumu nasıl yenerim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Namaz » Gözlerim kapalı namaz kılarken kalp çarpıntısı, evham oluyor. Namaza konsantre olamıyorum. Ölüm korkusu oluyor. Bu korkumu nasıl yenerim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gözlerim kapalı namaz kılarken kalp çarpıntısı, evham oluyor. Namaza konsantre olamıyorum. Ölüm korkusu oluyor. Bu korkumu nasıl yenerim?

Ben namaza başladım. Namaz kılarken kendimi Mekke’de hissetmek için gözlerimi kapatıp kılıyorum. Kılarken çok kötü oluyorum. Kalp çarpıntısı, evham oluyor bende. Onun için hemen gözlerimi açıyorum. Bu sefer de namaza konsantre olamıyorum. Ölüm korkusu oluyor bende. Ölmekten değil de “Günahım var mı? Varsa ne yaparım?” diye korkuyorum.

Allah’a ulaşmayı dilemediğini anlıyorum buradan henüz. Bu korkuyu atlatman için evlâdım Allah’a ulaşmayı dilemen lâzım. Eğer dilersen, dilediğin andan itibaren bu korkunun kalktığını göreceksin ama dilinden değil; kalbinden bir dilekle dileyeceksin.

Peki, gerçi şimdiye kadar bir kardeşimiz henüz sormadı bize ama biz onun cevabını verelim. Allah’a ulaşmayı dilediniz mi gerçekten? Dilediğinizi nereden anlayacaksınız? Dilediniz mi? Dilemediniz mi? Çok basit sevgili kardeşlerim! Gerçekten, kalbinden Allah’a ulaşmayı dileyen kişi birdenbire namazı sevmeye başlar. Oruç tuttuğu zaman açlık hissetmemeye başlar. Zikir yaptığı zaman bundan büyük zevk duymaya başlar. Bütün ibadetler onun hoşuna gitmeye başlar. Bu söylediğiniz tarzda bir olay da hiçbir zaman o insanlarda olmaz. Siz de onun için bu korkularınızdan kurtulmak istiyorsanız hemen Allah’a ulaşmayı dileyin. Hatta kardeşlerimiz oradalar; konuşmamız bitince tâbiiyetinizi gerçekleştirin. Bakın, dünya ne kadar yaşanmaya değer güzel bir yermiş, o zaman mutluluk sizi bütün boyutlarıyla kendisine ulaştıracak, kaplayacak sizi, hiç bu tarzdaki korkularınız kalmayacak.

Benzer konular