Namaz kılarken aklıma kötü şeyler geliyor ve çok üzülüyorum. Huşû ile namaz kılabilmem için benim ne yapmam lâzım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Huşu » Namaz kılarken aklıma kötü şeyler geliyor ve çok üzülüyorum. Huşû ile namaz kılabilmem için benim ne yapmam lâzım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Namaz kılarken aklıma kötü şeyler geliyor ve çok üzülüyorum. Huşû ile namaz kılabilmem için benim ne yapmam lâzım?

Her sabah, sabah namazından evvel kalkması lâzım bu kardeşimizin. Bir hacet namazı kılması lâzım ve Allah’tan bu konuda talepte bulunması lâzım. Herkes için her konu geçerli. Bunu bir süre kişi devam ettirdikten sonra bakacaktır ki; Allahû Tealâ talebini kabul buyurmuş ve o kişi o günden itibaren artık bir zorluk çekmeden o yapılması lâzımgelen, o günlük işlemleri eksiksiz olarak gerçekleştirebildiğini görecektir. Elbette bu Allah’ın yardımıyla olmuştur. Ama Allah’ın yardımının gelmesi için kişinin talebi asıldır. Onun için isteyin Allahû Tealâ’dan. Hiç korkmayın sevgili kardeşlerim!

Allah yolunda olan bütün talepleriniz, Allahû Tealâ için size yardım etmek için bir vesiledir. O, yardımını mutlaka gerçekleştirir ve siz Allah yolunda güçlendikçe, ibadetler size zevk vermeye ve bu zevk giderek artmaya başlayınca Allahû Tealâ’nın yardımının nasıl böyle dere gibi akmakta olduğunu göreceksiniz. Her geçen gün ne kadar daha mutlu, daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz. Bu da sizi her gün Allahû Tealâ’ya daha çok bağlayacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular