Allah’ın indinde tek dîn İslâm ise diğer dînler neden oluşmuş?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Allah’ın indinde tek dîn İslâm ise diğer dînler neden oluşmuş?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ın indinde tek dîn İslâm ise diğer dînler neden oluşmuş?

Sevgili kardeşlerim! Bu tarzdaki bir ifadeyi kim kullandı, onu bilmiyorum. Ama şunu kesin olarak söylemek mümkün. Sadece Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz peygamber değil. Ondan evvel Hz. İsa, ondan evvel de Hz. Musa; onlar da peygamberdi.

Sevgili kardeşlerim! Bugünkü standartlarda Hz. İsa’nın standartlarına, Hz. Musa’nın standartlarına uyan dînler var. Öyleyse hristiyanlık ve musevilik, ikisi de birer dîndir ve bir peygambere bağlıdır. Musevilik de hristiyanlık da Allahû Tealâ tarafından, peygamberler tarafından insanlara öğretilen bir dîn olarak, Allahû Tealâ’nın o peygamberleri vazifelendirmesiyle tahakkuk etmiştir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz bir peygamberdir ve İslâm’ı Allahû Tealâ’dan alarak insanlara öğretmiştir. Ondan evvel Hz. Musa, ondan evvel de... Evvelâ Hz. İsa, ondan daha evvel de Hz. Musa bir peygamberdi.

- Hz. Musa’nın dînine ‘musevilik’ diyoruz.
- Hz. İsa’nın dînine ‘isevilik’ diyoruz.
- Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dînine de ‘müslümanlık’ diyoruz.

Sevgili kardeşlerim! Üç kitaplı dîn de peygamberlere indirilmiştir. Hz. Musa’ya Tevrat, Hz. İsa’ya İncil, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e de Kur’ân-ı Kerim.

Allah razı olsun.

Benzer konular