Allah’a hizmet ne demektir ve nasıl yapılır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Hizmet » Allah’a hizmet ne demektir ve nasıl yapılır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a hizmet ne demektir ve nasıl yapılır?

Sevgili kardeşlerim! Allah’a hizmet Allah’ın emirlerini yerine getirmektir. Bir evde hizmetçi ne yapar? Sahibinin emirlerini yerine getirir, ev sahibinin emirlerini yerine getirir. Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ da emirler vermiş. Bu emirlerin teslim açısından muhtevasına baktığımızda:

• Ruhumuzun teslimi; 1. teslim
• Fizik bedenimizin teslimi; 2.
• Nefsimizin teslimi; 3.
• İrademizin teslimi 4. teslim olarak devreye girer.

İslâm dîni aynı kökten gelen “teslim” kelimesiyle hedefine ulaşır. İslâm “teslim olan” demektir. Bu kişi ruhunu Allah’a teslim edecektir, fizik bedenini teslim edecektir, nefsini teslim edecektir ve iradesini Allah’a teslim edecektir.

Cennete girebilmek için bu 4 teslimin de gerçekleşmesi şart mıdır? Hayır. Daha bir kişi Allah'a ulaşmayı dilese ve diledikten hemen sonra ölse bu kişi 1. kat cennete girer. Eğer bir insan Allah'a ulaşmayı dilememişse, İslâm’ın 5 şartını yerine getirmişse burada problem vardır sevgili kardeşlerim!

İşte şeytanın bütün insanlara, İslâm âlemine oynadığı en büyük oyun budur. Atalarımız, onlar İslâm dînini gerçek ölçüde yaşayanlardır. Osmanlı İmparatorluğu boyunca padişahlar da dahil olmak üzere herkes tasavvuftandı, tasavvufun herhangi bir kanadından. Askerler başka bir tasavvuf kolunda, sanat mensupları başka bir tasavvuf kolunda, ticaretle meşgul olanlar başka bir tasavvuf kolunda ama herkes tasavvuftaydı. Bütün padişahlar tasavvuftandı. Bütün askerler tasavvuftandı. Bütün sanatkârlar tasavvuftandı. Herkes Osmanlı İmparatorluğu boyunca bir tasavvuf mensubuydu. Bu yüzden Osmanlı dünyadaki en büyük imparatorluğu kurmayı başarmıştır ve dünyadaki en dürüst insanlar olmak şerefine sahip olmuştur. Bu sebeple; tasavvuf sebebiyle…

Allah razı olsun.

Benzer konular