Allah yolunda nasıl hizmet edilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Başkaları İçin Olmak » Allah yolunda nasıl hizmet edilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah yolunda nasıl hizmet edilir?

Allah yolundaki hizmet başkalarına hizmettir. İnsanları mutlu etmek için ne yapıyorsunuz? Ne kadar yapıyorsunuz? Yapmanız lâzımgelen şey hep budur, sevgili kardeşlerim! Hiç unutmamanız lâzımgelen, çok dikkat etmeniz lâzımgelen bir husus var. Siz başka her birine, sizin dışınızdaki her bir insana hangi ölçüde mutluluk verebilirseniz aynı ölçüdeki mutluluğu Allah size de mutlaka yaşatır. Allah’ın kanunu bu. “Öyleyse ben 10 kişiye A kadar mutluluk verirsem, onlara ulaştırdığım mutluluğun toplamı kadar yani 10A kadar mutluluğu ben de yaşarım.”

Öyleyse Allahû Tealâ ne kadar güzel bir kanun koymuş. Ne kadar köfte o kadar ekmek. Kime ne kadar mutluluk verdiniz; Allah da size o kadar mutluluk verir. Kime ne kadar mutsuzluk verdiniz; Allahû Tealâ da size o kadar mutsuzluk verir. Bu mutluluk standardı başka insanları cehennemden kurtaracak standartta tecelli ediyorsa, işte en çok değer kazanan davranış biçimleri bunlardır. Çünkü her cehennemden kurtardığınız kişi Allah rızası için sizin yaptığınız bir açıklamaya bağlıdır. Allah'a ulaşmayı dileyen kişinin 1. kat cennete gireceğini Kur’ân’daki âyetlerle ona ispat ettiğiniz zaman, eğer mürşidine tâbî olursa bunun 2. kat cennete tekabül ettiğini, bundan sonra Allah’ın o kişinin ruhunu mutlaka Kendisine ulaştıracağını, böylece ermiş evliya olacağını ve bunun 3. kat cennetle sonuçlanacağını insanlara âyetleri vererek anlattığınız zaman, onların bir tek dileği: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır!” demeleri kalpten bir dilek olacaktır. Genel olarak sonuç böyle oluyor.

Eğer kalpten bir dilekse, bu kişi zaten 1. kat cenneti kazanmıştır. Ama gerçekten kazanmış mıdır? Bunun ölçülmesi o kişi için çok kolaydır. Çünkü bu noktadan itibaren bir iç huzur duyacaktır ve bir mürşid ihtiyacı duyacaktır. Mürşidini Allah’tan sormak üzere hacet namazını kılmak gereğini duyacaktır. Allah’tan soracaktır ve ona ulaşıp tâbî olacaktır. Tâbî olduğu gün 2. kat cennetin sahibidir. Ruh, bedeni terk etmiştir. Allah’a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Allah’a doğru yola çıkan kafilenin içinde, o da yola çıkmıştır. Allah’a doğru yolculuğunu yapacaktır. 7-8 ay sürer bu yolculuk. Neticede mutlaka Allahû Tealâ’ya ulaşacaktır. Bu ise o kişinin 3. kat cennetin sahibi olmasını sağlar. Artık o kişi ermiş evliyadır. Ruhu Allah’a ulaşmış evliyadır.

Allah razı olsun.  

Benzer konular