İstediğimiz halde insanları sevemiyoruz. Onlardan gelen yanlış davranışlara iyilikle karşılık veremiyoruz. Bu konuda ne buyurursunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » İstediğimiz halde insanları sevemiyoruz. Onlardan gelen yanlış davranışlara iyilikle karşılık veremiyoruz. Bu konuda ne buyurursunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İstediğimiz halde insanları sevemiyoruz. Onlardan gelen yanlış davranışlara iyilikle karşılık veremiyoruz. Bu konuda ne buyurursunuz?

Kendi kendinize düşünün sevgili kardeşlerim. “Veremiyoruz karşılık.” diyor. “Yapamıyorum.” diyor. Ne kazanıyor? Kazanmıyor, sadece kaybediyor. Neden sevgili kardeşlerim? Neden bize güzel davranan bir insana güzel davranmayalım? Neden bize kötü davranan bir insandan kaçalım da onu kurtarmaya çalışmayalım? Ya çalışırsak ve onu da Allah'ın güzelliklerine madde madde ona ulaştırmak suretiyle onu da bunları gerçekleştiren birisi haline getirebilirsek, o zaman bir insanı cehennemden cennete ulaştırmış oluyoruz sevgili kardeşlerim! Hepiniz dîninizi iyi öğrenmelisiniz. Ve başkalarına ulaştırmak için hep hazır olmalısınız.

Allahû Tealâ insanlardan ne istiyor? Bir tek şey: Onların mutlu olmasını… Bu mutluluk, Allah devrede yoksa hiçbir zaman gerçek anlamda oluşamaz.
 
Sevgili kardeşlerim! Ne zaman ki, bir insan Allah'a müracaat eder, O’nun o en güzel emirlerini adım adım gerçekleştirmeye başlar, mutluluğun ne olduğunu o zaman yaşar.

Allah razı olsun.

Benzer konular