Allah yolunda en üst derecede hizmet etmek için acaba ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Hizmet » Allah yolunda en üst derecede hizmet etmek için acaba ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah yolunda en üst derecede hizmet etmek için acaba ne yapmalıyız?

En güzel yol, herkesin derdiyle meşgul olmak, onlara her açıdan yardımda bulunmaya çalışmak.

Sevgili kardeşlerim! İslâm bir bütündür. Bu bütün içinde hiçbirimiz yalnız değiliz. Hem biz başkalarına yardım etmeliyiz, hem de başkaları bize. Nasıl yapıcağız bunu? Eğer biz etrafımızdaki herkese yardım elimizi ulaştırırsak, her an onların dertleriyle, problemleriyle meşgul olursak ve bunu gerçek bir anlamda, onları fiziksel standartlarda yardım ederek gerçekleştirirsek, o zaman etrafınızdaki insanların da bize olan davranış biçimlerinde büyük ölçüde değişiklik olacaktır. Onlar da bize yardım etmek için fırsat kollayacaklardır. Sevgili kardeşlerim! Bir an için böyle bir şeyin olmayacağını düşünelim. Onlar bize yardım etmeyecekler. Ama biz gene onlara yardım etmek mecburiyetindeyiz; 1. Ve bu konu bize çok büyük bir mutluluk sağladığı için buna mutlaka kavuşmalıyız. Görevimiz başka insanlara mutluluk ulaştırmak. Tam; “Ne kadar köfte o kadar ekmek.” lafzının muhtevası bu. Ne kadar yardım ederseniz, bu yardımınızdan onlar ne kadar mutlu olursa, aynı mutluluğu Allahû Tealâ mutlaka size de yaşatır.

Öyleyse bir kişi 10 ayrı arkadaşına, kardeşine yardım etse, her birine verdiği mutluluk eşit mutluluklar olsa, 10 katını kendisi yaşar. Öyleyse Allahû Tealâ başkalarına mutluluk veren hiç kimseyi boş bırakmıyor, onları mutlaka mükâfatlandırıyor.

Mutluluksa hayatımızın en önemli şeyi, sevgili kardeşlerim! Dîn, Allahû Tealâ’nın mutluluk vermek için ortaya koyduğu temel faktördür. Dînsiz olan insanların mutluluğu yaşamaları hiçbir şekilde mümkün olamaz. Zannederler ki; başlangıçta zengin olurlarsa mutlu olacaklar. Birçoğu zengin olur ama mutlu olamaz, sevgili kardeşlerim. Mutluluk parayla satın alınmaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular