Bir insan şeytanın vesvesesinden nasıl kurtulabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şeytan » Bir insan şeytanın vesvesesinden nasıl kurtulabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir insan şeytanın vesvesesinden nasıl kurtulabilir?

Bir insan şeytanın vesvesesinden kurtulmak için biraz gayret sarfetmek mecburiyetindedir. Bunun temelinde zikir vardır. Zikriniz arttıkça, nefsinizin kalbinde sizi negatife ulaştıracak olan nefs afetleri adım adım yok olacaktır. Azalacaktır, azalacaktır, azalacaktır; yok olmak istikametinde ve bir gün daimî zikre ulaştığınız zaman yok olduğunu göreceksiniz.
 
Sevgili kardeşlerim! “Allahû Tealâ sizden ne istiyor?” Bunu hiç unutmayın! Allahû Tealâ sizden sadece mutlu olmanızı ister. Mutlu olmanın şartlarını koymuş Tevrat’a, İncil’e ve Kur’ân-ı Kerim’e. Ve bunları gerçekleştirdiğiniz zaman mutlu olduğunuzu göreceksiniz Hristiyanlarla ve musevilerle yaptığımız toplantılarda gördük ki; aslında dînler arasında büyük bir farklılık yok. Hz. Musa da bir peygamber, Hz. İsa da bir peygamber, (sırasıyla) Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz de bir peygamber. Peygamberler yani nebîler Allahû Tealâ’nın en çok sevdikleri.

Sevgili kardeşlerimiz! Yaşamak, Allah ne kadar ömür verirse o kadar devam eden bir vetiredir. Ama bu hayatı yaşarken mutlu olmalıyız. Mutlu olmaksa en kestirme safhada, başkalarına mutlu etmekle gerçekleşir. O kişinin mahiyeti ne olursa olsun, eğer o kişi kendisini başka insanların mutluluğuna adamışsa hep mutlu olacaktır. Hepiniz böyle bir saadeti gerçekleştirmekte imkân sahibisiniz. Gerçekleştirdiğiniz zaman göreceksiniz ki, hiç de zor birşey değil. Ama sizi çok büyük ölçüde mutlu edecektir.

Allah razı olsun.
 

Benzer konular