Şeytanın bizi yozlaştırmaması için ne yapabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şeytan » Şeytanın bizi yozlaştırmaması için ne yapabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şeytanın bizi yozlaştırmaması için ne yapabiliriz?

Şeytanın insanları yozlaştırmaması için onların mutlaka bir muhafazaya ihtiyaçları vardır. Mutlaka bir mürşide tâbî olmaları gerekir. Tâbiiyet yoksa herkes tehlikededir. Tâbiiyet varsa Allah’ın koruyucu melekleri o kişi için yardımcıdır. Kişinin mürşidine tâbiiyeti, onun ruhunun vücudundan ayrılmasını ve Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılmasını temin eder ki; bu noktaya ulaşan bir kişinin 7-8 aylık bir devrenin sonunda ruhunu Allah’a ulaştırması aşağı yukarı mutlaka tahakkuk eder. Çünkü Allahû Tealâ, Kendisine ulaşmayı dileyen kişiyi Kendisine ulaştıracağına dair ifadeyi koymuş Kur’ân-ı Kerim’e:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor.

O zaman kanunlarını koymuş ve söylüyor: “Bana ulaşmayı dileyeceksiniz.” diyor; 1. Bu sizin için yeterli değildir. Hacet namazını kılacaksınız. Boy abdesti alacaksınız, hacet namazını kılacaksınız. Mürşidinizi Allah’tan soracaksınız ve Allah’ın size gösterdiği bu mürşide veya onun bir vekiline tâbî olup, ruhunuzun vücuttan ayrılmasını temin edeceksiniz. Bundan sonra 7-8 aylık bir devrede ruhunuz 7 tane gök katını aşacak, Sidretül Münteha’ya ulaşacak, oradan Allah’ın Zat’ına kavuşacaktır. Ve o zaman ruhunuz Allah’a ulaştığı için ‘ermiş evliya’ olmak yetkisinin standardının sahibi olacaksınız.

Allah razı olsun.

Benzer konular