Allah’a ulaşmayı dileyen ve dilemeyenlerin arasındaki fark nedir? Cehenneme giren cehennemden çıkabilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dileyen ve dilemeyenlerin arasındaki fark nedir? Cehenneme giren cehennemden çıkabilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dileyen ve dilemeyenlerin arasındaki fark nedir? Cehenneme giren cehennemden çıkabilir mi?

Allah’a ulaşmayı dileyenler, Allah’a ulaşmayı diledikleri an mü’min olurlar. Bundan evvel kâfirdirler. Bu sözlerimizden sakın kimse alınmasın. Biz size Kur’ân-ı Kerim’i söylemekle ve anlatmakla, sizi kurtuluşa davet etmekle vazifeliyiz. Bilmediğiniz bir konuda size yardımcı olmakla vazifeliyiz. Bilmemeniz de gayet normal. Çünkü size dîninizi öğretenler de bilmiyorlardı. Hâlâ birçoğu bilmiyorlar. Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi:

1- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, cehenneme girer.
2- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, Allah’ın âyetlerinden gâfildir.
3- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, dalâlettedir.
4- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, hüsrandadır.
5- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, takva sahibi değildir.
6- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, şirktedir.
7- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, tagutun kuludur.
8- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, tagutun dostudur.
9- Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişinin, bütün amelleri heba olur.

Öyleyse sevgili kardeşlerim sadece Allah’a ulaşmayı dileyenler kurtuluşa erenlerdir.

“Cehenneme giren cehennemden çıkabilirler mi?” diyor kardeşimiz.

Cehenneme giren kişi cehennemde kalmak üzere cehenneme girmişse, hiçbir zaman oradan çıkması mümkün değildir. Kıyâmet günü cennete girecek olanlar da, cehenneme girecek olanlar da hepsi cehenneme girerler. Ve Allahû Tealâ cehenneme giren ama cennetlik olanlara cehennem katlarını gösterdikten sonra, neden gösterir? Onları Allahû Tealâ’ya sonsuz hamd ve şükretsinler diye. Gösterdikten sonra onların cennete girmelerine izin veriyor Allahû Tealâ. Bu sebeple kıyâmet gününe “izin günü” denir. Ve Meryem Suresinin 72. âyet-i kerimesinde
diyor ki:

19/MERYEM-72: Summe nuneccîllezînettekav ve nezeruz zâlimîne fîhâ cisiyyâ(cisiyyen).
Sonra takva sahiplerini kurtaracağız. Ve zalimleri, diz üstü çökmüş olarak bırakacağız.


“O gün, kıyâmet günü aranızdan cehenneme uğramayacak olan hiç kimse yoktur. Sonra Biz cennete girecek olanları oradan çıkarıp cennete göndeririz. Kâfirler ise diz üstü çökmüş vaziyette öylece kalırlar.” diyor.

Kardeşlerim, cehenneme girenler eğer cehennemde kalacaklarsa, şeffaf kapılardan uçarak içeriye giremezler. Plastik bir madde ile kaplı, 10-12 metre yükseklikte kapılar şeffaf. Ancak cennete gidebilecek olanlar oradan uçarak girerler cehenneme. Cehennemin katlarını dolaşırlar. Allah’a sonsuz hamd ve şükrederek çıkarlar cehennemden, yine o şeffaf kapılardan uçarak çıkarlar cennete giderler.

Peki ne demek istiyor Allahû Tealâ: “Onklar dizleri üstüne kalırlar kâfirler ise.” Çünkü kâfirler o kapılardan içeriye giremezler, kapının mutlaka yükseltilmesi lâzım bir baş geçecek kadar. Kapılar yükseltilir oradaki cehennem bekçilerince. Cehennemde kalacak olan kişi burnu yere sürtünerek, yüzü koyun bir şekilde sürünerek cehenneme girer. Ve onlar orada diz üstü çökmüş vaziyette kalırlar. Onlar cehennemde devamlı kalacak olanlardır. Cehenneme girme işinin o anda yapıldığını anlatmak için Allahû Tealâ, “Cehennemde kalacak olan kafirlerse orada diz üstü kalırlar.” diyor. Girdikleri yerde, sürünerek girdikleri için dizleri yerdedir, doğrulmamışlardır. "Orada kalırlar." diyor. Diğerleri cehennemin katlarını gezdikten sonra aynı gün oradan ayrılacaklardır. Öyleyse cehenneme giren kişi cehennemde kalmak üzere cehenneme girmişse hiçbir zaman cehennemden çıkması mümkün değildir.  

Benzer konular