Allah’a ulaşmayı dilemeden önceki hayatımızla diledikten sonraki hayatımız arasındaki yaşadığımız sıkıntıları, Tegâbun Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile açıklar mısınız?”

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemeden önceki hayatımızla diledikten sonraki hayatımız arasındaki yaşadığımız sıkıntıları, Tegâbun Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile açıklar mısınız?”
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeden önceki hayatımızla diledikten sonraki hayatımız arasındaki yaşadığımız sıkıntıları, Tegâbun Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile açıklar mısınız?”

Allah’a ulaşmayı dilemeden önceki hayatımızda eşimle aramızda pek de problemimiz yoktu. Çünkü ikimiz de şeytanın yolundaydık. Şimdi ikimizden birisi Allah’a ulaşmayı diledi. Dilemeyen ise rahatsız oluyor. Ailemizden bu konuda azap çekiyoruz. Bunlara sabredemiyoruz. Bazen çok mu derecat kaybediyoruz? Tegâbun Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile bu konuyu beraber açıklar mısınız?

Tegâbun Suresinin 14.âyet-i kerimesine bakalım. Kûran âyetlerinin sorulmasında bazen vakit kaybetmek söz konusu oluyor.

64/TEGÂBUN-14: Yâ eyhuhâllezîne âmenû inne min ezvâcikum ve evlâdikum aduvven lekum fahzerûhum, ve in ta’fû ve tasfehû ve tagfirû fe innallâhe gafûrun rahîm(rahîmun).
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Muhakkak ki, sizin zevcelerinizden ve evlâtlarınızdan size düşman olanlar vardır. Artık onlardan sakının. Ve eğer onları affeder, kusurlarına bakmazsanız ve bağışlarsanız, o taktirde muhakkak ki Allah; Gafur’dur, Rahîm’dir.


Allahû Tealâ diyor ki:

yâ eyhuhellezîne âmenû: Ey âmenû olanlar, Allah’a ulaşmayı dileyenler.
inne min ezvâcikum ve evlâdikum aduvven lekum fahzerûhum: Sizin için eşleriniz ve çocuklarınız onlardan bir kısmı (min ezvâcikum: onlardan dediğine göre) sizler için düşmandır.
ve in ta’fû ve tasfehû ve tagfirû fe innallâhe gafûrun rahîm (rahîmun): O halde onlardan sakının. Yine de affeder, hoş görür ve bağışlarsanız artık elbette Allah gafurdur, rahîmdir, bağışlayandır.

"gafurdur, rahîmdir: Günahlarınızı örtendir ve rahîm esmasıyla tecelli edendir." diyor Allahû Tealâ.

Allah’ın yoluna girdikten sonra Allah’ın emirlerini yerine getirirken, Allah’ın emirlerini yerine getireceksiniz ama  etrafınızdaki insanlarıda kırmamaya çalışacaksınız. İnşaallah eşiniz de sizinle beraber Allah’ın yoluna girer. Ve mutluluğu o da yaşarsa size karşı davranışlarından çok pişmanlık duyacaktır diye düşünüyoruz.

Benzer konular