Allah’ın nasıl biri olduğunu merak ediyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Allaha ulaşmak için gerekeni yapıyorum ama ulaşamıyorum. Ulaşmak için elinden geleni yapan ama ulaşamayan kişi kâfir midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’ın nasıl biri olduğunu merak ediyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Allaha ulaşmak için gerekeni yapıyorum ama ulaşamıyorum. Ulaşmak için elinden geleni yapan ama ulaşamayan kişi kâfir midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ın nasıl biri olduğunu merak ediyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Allaha ulaşmak için gerekeni yapıyorum ama ulaşamıyorum. Ulaşmak için elinden geleni yapan ama ulaşamayan kişi kâfir midir?

Allah biri değildir, insan değildir. Allahû Tealâ’yı insan olarak düşünürseniz yanılırsınız. Ama Allahû Tealâ’yı görmek istiyorsanız, konunun doruğuna yükselmeniz lâzımdır. Allah’a ulaşmayı dilemekle başlayan bir müessese. Bu, 5-6 aylık bir zaman içerisinde ruhunuzun Allah’a ulaşmasına sebebiyet verir. Yolun yarısını böylece katetmiş olursunuz. Ama ondan sonraki uzun bir devredir. Mutlaka daimî zikre ulaşmanız lâzım. Başlangıçta Allah’a ruhunuzu teslim edeceksiniz, evliya olacaksınız. Ondan sonra fizik vücudunuzu, nefsinizi ve iradenizi de Allah’a teslim edebildiğiniz takdirde, Allah’a gitmeniz mümkün olacaktır. 19 mertebe kalbiniz müzeyyen olursa (daimî zikre ulaştıktan sonra), bu noktada irşad makamına tayin olursunuz. Ve Allah’ı görmeniz mümkündür. O zaman Allah’ın insan olmadığını göreceksiniz. Bizim gibi etten, kemikten oluşan bir varlık olarak düşünmeyin Allah denildiği zaman.  

Allah'a ulaşmak için gerekeni yapıyorum, ama ulaşamıyorum. Ulaşmak için elinden geleni yapan ama ulaşamayan kişi kâfir midir?

Hayır, değildir. Ama Allah’a ulaşmayı dilemişseniz, ulaşmamanız sizin elinizde de değildir, mümkün de değildir. Çünkü Allahû Tealâ size bütün ibadetleri sevdirecektir. Mutlaka Kendisine ulaştıracaktır. O zaman siz Allah’a ulaşmayı dilememişsiniz sevgili kardeşim.   

Benzer konular