Diyanet hocaları; “Mürşid yok.” diyor, “Siz ibadetlerinizi yapın, yeter.” diyorlar. Bu doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Diyanet hocaları; “Mürşid yok.” diyor, “Siz ibadetlerinizi yapın, yeter.” diyorlar. Bu doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Diyanet hocaları; “Mürşid yok.” diyor, “Siz ibadetlerinizi yapın, yeter.” diyorlar. Bu doğru mudur?

Evet, doğrudur. Ama onlar ibadet deyince; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadeti söylüyorlar. Onlarla konuştuğunuz zaman, “Hay Allah razı olsun.” deyin, “Tamam Allah’tan gerçekten o istenen şeylerden bir kısmı bunlar. Ama bunların ötesi var: Allah’a ulaşmayı dilemek var ve zikir var sevgili kardeşlerim!”

Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet gördüğünüz gibi zikri muhtevi değil, zikri ihtiva etmiyor yani zikir yok bunların arasında. Ama Allahû Tealâ diyor ki;

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


ve: Ve.
le: Mutlaka.
zikrullâh: Allah’ın ismini tekrar etmek “Allah, Allah, Allah, Allah” diye tekrar etmek
ekber: Daha büyüktür.

Ne kadar ibadet varsa hepsini kaplamış Allahû Tealâ’nın bu ifadesi. “Allah” kelimesini tekrar etmek; zikrullah, onların hepsinden daha büyük. Elbette daha büyük. Çünkü en büyük Allah.

Allah razı olsun.

Benzer konular