Tövbe etmenin biz müslümanlar için acaba önemi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Tövbe etmenin biz müslümanlar için acaba önemi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tövbe etmenin biz müslümanlar için acaba önemi nedir?

Bu tövbe etmek deyince herhangi bir tövbe gibi bir mânâ da çıkıyor. Bunu demek istemiyorsun muhakkak. ‘Mürşid önünde yapılan tövbeden bahsediyorsun’ diye düşünüyorum. Ya da kardeşimiz bu konuda cevap versin. Öyle mi?

-İnşaallah Muhterem Efendimiz!

Güzel. Sevgili kardeşlerim! Mürşidin önünde yapılan tövbe boşuna bir tövbe değildir. Mürşidin önünde yapılan tövbenin gerçekleşmesi için, kişinin hacet namazını kılıp Allah'tan mürşidini sorması şarttır. Bu sormanın üzerine Allahû Tealâ hemen mürşidini kişiye göstermeyebilir. Kişi bunun üzerine, her gece hacet namazını kılıp Allah'tan bunu soracaktır. Ta ki; Allah ona mürşidini göstersin de o da o mürşide veya onun bir vekiline ulaşabilsin.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın dizaynı açık ve kesindir. Herkesin yapısına göre Allah'ın tayin ettiği mürşid değişebilir. Bu sebeple kişinin; “Falanca mürşid benim en yakınımda. Ben gidip ona tâbî olurum.” demesi geçerli değildir. Mutlaka Allah'tan mürşidini sormalıdır. Allah'ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşmalıdır. Peki bunun istisnası yok mu? Var. 1 kişi; devrin imamı! Onun dışında sevgili kardeşlerim, Allah tayin eder. Onun ne tayin ettiğini de kimse bilmez. Onun için en kestirme yol; hacet namazını kılmak, boy abdestini almak, hacet namazını kılmak ve Allah'tan mürşidi sormaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular