Kişi ruhunu Allah'a ulaştırdıktan sonra Allah'ın kulu olmuş mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Kişi ruhunu Allah'a ulaştırdıktan sonra Allah'ın kulu olmuş mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kişi ruhunu Allah'a ulaştırdıktan sonra Allah'ın kulu olmuş mudur?

Kişi Allah’a doğru ne zaman yola çıkar? Bu Allah’a doğru yola çıkmaya, dikkat edin, sevgili kardeşlerim! İnsanlar Allah'a ulaşmayı diledikleri zaman, bunu hedefe ulaşmış gibi bir değerle sakın değerlendirmesinler. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan onun ruhu vücudunu terk etmez. Bir insanın ruhunun vücudunu terk edebilmesi ancak o kişinin Allah’ın kendisine tayin ettiği mürşide ulaşmasıyla ve ona tâbî olmasıyla gerçekleşir.

Konunun ne kadar önemli olduğunu acaba anlatabildim mi sevgili kardeşlerim? Onun için biz ülkemizin batısındayken bütün Anadolu’yu aşıp doğusuna geçtik, mürşidimize ulaştık. Muhammed Raşid Hazretleri idi mürşidimiz ve ona tâbî olduk bundan 30 sene evvel.

Sevgili kardeşlerim! Neden bahsediyoruz? Allahû Tealâ’nın o güzelliklerini yaşayabilmek herkes için mümkündür. Hiç bir zaman zor bir şey değildir. Allahû Tealâ mutlaka insanları mürşidlerine tâbî kılar. Bunun mânâsı aynı zamanda mürşid vekillerinin de bu görevle görevlendirilmesidir. O zaman ne olur? Kişi mürşidine ulaşamamıştır. Ama mürşid vekiline ulaşmıştır ve ona tâbî olmuştur. Aynı cereyan onda da vardır. Allah’a sorduğu zaman Allahû Tealâ onun esas mürşidine ulaşamayacağını ondan çok daha iyi bilir. Kişiden çok daha iyi bilir. O zaman ona, o mürşidin el vermekte olan bir müridini, tâbiiyet vermekte olan bir müridini göstererek bu konuyu halleder. Kişi ona gider. Allah’tan sormuştur, ona gider ve der: “Ben hacet namazını kılıp Allahû Tealâ’dan sordum. Sizi gösterdi onun için geliyorum.” Ve de netice aynıdır. O kişi Allah’tan onun emri üzerine kendisine ulaşması lâzımgelen cereyanı o kişiye tâbi olarak almıştır.

Cereyan geçmesi bir mutlak işarettir, sevgili kardeşlerim! Onun için mürşid önemlidir. Çünkü o, kendi mürşidinden Allah’ın cereyanını almıştır. Dikkat edin ki; Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e tâbî olan herkes O’ndan cereyanı aldı, sonra onlar kendisinden sonra gelen nesillere cereyanı verdiler. Sonraki nesiller ondan sonrakilere… Ta, bizlere kadar aynı cereyan geldi. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’den bu tarafa yüzlerce yıl boyunca aynı cereyan sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ herşeye kaadirdir. Herşeyin en güzelini yapar.

Allah razı olsun.

Benzer konular