Yunus Emre Hz'leri "Ermişlik bir dilektir" diyor. Bu sözü açıklamanız mümkün müdür?

Anasayfa » Ana Sayfa » Evliyalık ve Ermişlik » Yunus Emre Hz'leri "Ermişlik bir dilektir" diyor. Bu sözü açıklamanız mümkün müdür?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yunus Emre Hz'leri "Ermişlik bir dilektir" diyor. Bu sözü açıklamanız mümkün müdür?

Evet, tabiî. “Ermişlik bir dilektir.” Ne demek istiyor acaba? İfade etmek istediği şey çok açık. “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmayı diliyorum. Bu dilek için de bana söylediler ki: ‘Mutlaka bir mürşide tâbî olmam lâzımmış.’ İşte Yüce Allah’ım! Ben bu hacet namazını bunun için kılıyorum. Senden mürşidimi öğrenmek istiyorum. Çünkü ben mürşidime ulaşıp ona tâbî olmak ve o nasıl Sana ruhunu ulaştırmışsa ve böylece irşad makamına Sen onu ulaştırmışsan, ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Böylece ben de Senin ermiş bir evliyan olmak istiyorum, ruhumu Sana ulaştırıp.”

İşte sevgili kardeşlerim! Hacet namazını kılıp bunu Allah’a sorduğunuz zaman, “Bana mürşidimi göster.” dediğiniz zaman Allahû Tealâ en çok 3 defada, genellikle 1. defada gösterir. Göstermediğini düşünelim. Ama en çok 3 defada Allahû Tealâ, o kişi mürşidine ulaşmayı gerçekten dilemişse, ona mutlaka ulaşabileceği bir yerden mürşid gösterecektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular