Allah'ın rızasına kazanmak ve iki cihan saadetine ermek için nasıl ibadet etmeli ve nasıl yaşamalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Allah'ın rızasına kazanmak ve iki cihan saadetine ermek için nasıl ibadet etmeli ve nasıl yaşamalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ın rızasına kazanmak ve iki cihan saadetine ermek için nasıl ibadet etmeli ve nasıl yaşamalıyız?

Sevgili kardeşlerim, hiç kimse bunu kendi başına gerçekleştiremez. Mutlaka o kişinin hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini sorması ve o mürşide mutlaka ulaşması lâzım. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi, 1. kat cennete girerken mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete girer. Bu kişi mürşidine tâbî olduktan sonra ruhu vücudundan ayrılır, mürşidine tâbî olduğu an ruh vücuttan mutlaka ayrılır; Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılır. Bu süreç 7-8 aylık bir devreyi ifade eder. 7-8 aylık bu devrenin sonunda o kişinin de ruhu Allah’a ulaşır. Ne olmuştur? Kişi ermiş evliya olmuştur. Allah’a ulaşmayı dilediği zaman ölseydi; 1. kat cennete girecekti, mürşidine tâbî olduğu zaman ölseydi; 2. kat cennete girecekti ama ruhu Allah’a ulaştıktan sonra erdiği için 3. kat cennete girecek. Sonra fizik vücudunu teslim edecek; 4. kat cennetin sahibi olacak. Sonra nefsini teslim edecek; 5. kat cennetin sahibi olacak. Sonra muhlis olacak; 6. kat cennetin sahibi olacak. En son iradesini de Allah’a teslim edecek; 7. kat cennetin sahibi olacaktır.

İşte sevgili kardeşlerim, bunlar mutluluğun ayrı ayrı basamaklarıdır. Kapılar herkese açıktır. Herkes Allah ile olan ilişkisinde mutlaka Allah’tan mürşidini sorarak, Allah’ın gösterdiği mürşide tâbî olmak kaydıyla hedefe gidecektir. Allahû Tealâ lâyık olan herkese mutlaka o kişinin mürşidini gösterir. Bir insanın mürşidi başka bir şehirde olabilir, başka bir ülkede olabilir; bu hiç önemli değil. Allahû Tealâ onun imkânlarını o kişiye mutlaka nasip eder. Kişi nerden olduğunu belki de anlayamadığı bir standart içinde o imkânlara kavuşur ve onları mutlaka o istikamette kullanır. Mürşidine ulaşıp tâbî olmak istikametinde mutlaka ulaşır, mürşidine tâbî olur ve ruhu mutlaka vücudunu terk ederek Allah’a doğru yola çıkar. Bu noktadan itibaren 7-8 aylık bir zaman parçası içinde bu kişinin ruhu Allah’a ulaşacaktır. Ne olacaktır? Ermiş evliya olacaktır. Yoluna devam ederse daha sonra fizik vücudunu teslim edecek, daha sonra nefsini teslim edecek, en sonunda iradesini Allah’a teslim edecek ve dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olacaktır. Bütün insanlar için, hepiniz için kapılar ardına kadar açıktır sevgili izleyenler.

Allah hepinizden razı olsun.

Benzer konular