Allah'a ulaşmayı dilemeden ibadetler yapıyoruz. Yaptığımız bu ibadetler geçerli olmuyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dilemeden ibadetler yapıyoruz. Yaptığımız bu ibadetler geçerli olmuyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemeden ibadetler yapıyoruz. Yaptığımız bu ibadetler geçerli olmuyor mu?

Oluyor. Geçerli olmaz mı? Her ibadet, kişinin derecat kazanmasına sebebiyet verir. Ama düşünmeniz lâzımgelen bir şey var sevgili kardeşlerim. Sonuç ya cennettir ya da cehennemdir. Cennete ulaşmanız, sizin kazandığınız derecelerin kaybettiğiniz derecelerden fazla olmasına bağlıdır. Neler derecat kazandırır? Görevlerinizi yapmanız derecat kazandırır. Zamanında namazınızı kılmanız, oruç zamanı orucunuzu tutmanız, zekât vermeniz, hacca gitmeniz, kelime-i şahadet getirmeniz ama bütün bunların arasında ekber olan, en büyük olan zikirdir. İfade şöyle Kur'ân-ı Kerim'de:

“ve le zikrullâhi ekber.”

ve: ve
le: mutlaka
zikrullâh: Allah'ın ismini Allah, Allah, Allah, Allah, Allah diye sesle veya Allah, Allah, Allah, Allah, Allah diye sessiz zikretmek.

Hepsi geçerlidir sevgili kardeşlerim. Öyleyse hepiniz “Allah bizden ne istiyor?” diye Allah'a ulaşmalısınız. Bunun için boy abdesti almanız lâzım. Hacet namazını kılmanız lâzım ve Allah'a sormanız lâzım. Sorarsanız 1.'de olmasa bile 2.'de, en geç 3.'de, Allahû Tealâ size yolunuzu gösterecektir. O zaman aynı şarkıyı söyleriz. “Her şey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor?” diye.

Allah razı olsun.

Benzer konular