Bu dünyada yaşarken ölenlerden olmayı çok istiyorum. Ama çok günahkâr olduğumu düşünüyorum. Allah bütün günahlarımı acaba nasıl affedebilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bu dünyada yaşarken ölenlerden olmayı çok istiyorum. Ama çok günahkâr olduğumu düşünüyorum. Allah bütün günahlarımı acaba nasıl affedebilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bu dünyada yaşarken ölenlerden olmayı çok istiyorum. Ama çok günahkâr olduğumu düşünüyorum. Allah bütün günahlarımı acaba nasıl affedebilir?

Sevgili kardeşim! Evvelâ Allah'a ulaşmayı dileyeceksin; madde-1. Sonra mürşidini Allahû Tealâ’dan soracaksın. Hacet namazını kılıp mürşidini sen soracaksın Allahû Tealâ’dan ve Allahû Tealâ sana mutlaka mürşidini gösterir; madde-2. O mürşide ulaşıp tâbî olacaksın; madde-3. Ve ruhun tâbî olduğun an vücudundan ayrılacak, Allah'a doğru yola çıkan kafileye katılacak. Ve sen zikirlerini Allah'ın emrettiği biçim ve boyutta yavaş yavaş arttırırsan ki; mürşidin sana bunun yolunu her zaman gösterecektir. Zikrin arttıkça daha üst, daha üst, daha üst kat cennetlerin sahibi olacaksın. Sonra fizik vücudunu teslim edeceksin. Sonra nefsini teslim edeceksin. En sonra da iradeni Allahû Tealâ’ya teslim edeceksin.

Böyle bir dizayn içerisinde demek ki; bir insan Allah'a ulaşmayı dilediği andan itibaren Allahû Tealâ ona cennetin kapılarını açıyor. Bir insan, (tekrar edelim) Allah'a ulaşmayı dileyip de ölse 1. kat cennetin sahibi olarak ölür. O kişi mürşidine ulaşmayı dilemiş de Allahû Tealâ ona mürşidini göstermişse ve kişi o mürşide ulaşıp tâbî olup ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir. Yaşarsa, tâbî olduğu an vücudundan ayrılan ruhu mutlaka Allah'ın Zat'ına ulaşacaktır ve kişi bundan sonra ölse 3. kat cennetin sahibidir. Allahû Tealâ bütün insanlara 3. kata kadar olan cennetleri garanti ediyor.

Ne demek istiyoruz? Şunu demek istiyoruz. Allahû Tealâ diyor ki:  “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Yani? Bir insan Allah'a ulaşmayı dilerse, 7-8 aylık da bir ömrü varsa Allah o kişinin ruhunu mutlaka Kendisine ulaştıracak. Öyleyse bu kişi Allahû Tealâ tarafından 3. kat cennetin sahibi olarak vasıflandırılmış. 7-8 aylık bir ömrü varsa mutlaka Allahû Tealâ onu Kendisine ulaştıracak. Mürşidine tâbiiyetten sonraki 7-8 aylık bir durum. Ve o kişinin ruhu Allah'a dünya hayatını yaşarken ulaşacak. Ve o kişi 3. kat cennetin sahibi olacak. Eğer Allah'a ulaşmayı dileyip de ölseydi 1. kat cennetin sahibi olacaktı. Mürşidine tâbî olacaktı. Mürşidine tâbî olup da ölseydi 2. kat cennetin sahibi olacaktı. Mürşidine tâbî olup da ruhu vücudundan ayrıldıktan sonra bu kişi ruhu Allah'a ulaşınca ölse 3. kat cennetin sahibidir ve adı ermiş evliyadır. Ruhu Allah'a ermiş bir evliya.

Allah razı olsun.

Benzer konular