Mürşid önünde yapılan tövbe ile kişinin kendi kendine yaptığı tövbe arasında nasıl bir fark vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşid önünde yapılan tövbe ile kişinin kendi kendine yaptığı tövbe arasında nasıl bir fark vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşid önünde yapılan tövbe ile kişinin kendi kendine yaptığı tövbe arasında nasıl bir fark vardır?

Sevgili kardeşlerim! Mürşide tâbiiyet, o kişinin, Allah’ın kendisine verdiği bir farklılığı yaşayabilmesini sağlar. Bütün mürşidler, mutlaka kendi mürşidlerine ulaşmışlar ve onun elini öpmüşlerdir. Bu el öpüş, öyle bir el öpüştür ki; Allah’ın cereyanı bununla o kişiye geçer. Bu cereyan herhangi bir cereyan değildir. Yani o mürşid yoldan geçen birisiyle tokalaşmış, elini de öpmüş. Bu el öpmek ona bir şey sağlamaz. Ama kim tövbe ederek mürşidinin elini öpmüşse, Allah'a ulaşmayı dileyerek mürşidinin elini öpmüşse o kişinin ruhu vücudundan ayrılır. Allah’a doğru seyr-i sulûk isimli bir yolculuğa çıkar. Birer birer 7 tane gök katını aşar. 7. gök katında 7 tane âlemden geçer ve sonunda da Sidretül Münteha’ya ulaşır. Oradan dikey bir yolculukla Allah’ın Zatı’na ulaşır. O ruh Allah’tan gelmiştir ve Allah’ın Zatı’nda yok olur. İşte böyle insanlara ermiş denir.

Nesi ermiş? Ruhu ermiş.
Nereye ermiş? Allah’a ermiş.

İşte o kişi ermiş evliyadır. Ruhu Allah’a ulaşmıştır ve Allahû Tealâ’nın temel emri ruhumuzu, fizik bedenimizi, nefsimizi ve irademizi Allah’a teslimi farz kılar.

Allah razı olsun.

Benzer konular