Kalpte hastalık olması ne anlama gelmektedir, inşaallah açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kalp » Kalpte hastalık olması ne anlama gelmektedir, inşaallah açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kalpte hastalık olması ne anlama gelmektedir, inşaallah açıklar mısınız?

Kim, kendisi Allahû Tealâ’nın yolunda değilse ve başka insanları da Allah’ın yolundan ayırmak konusunda bir gayretin içinde ise işte onlar, kalplerinde maraz olanlardır. Sadece kalpleri kasitun bağlamış, kasitun olan, kararmış ve sertleşmiş olanlar değildir, onun ötesindedirler. Onlar başka insanları da Sıratı Mustakîm’den menedenlerdir. İşte Allahû Tealâ Nisâ-167’de onlardan bahsediyor:

4/NİSÂ-167: İnnellezîne keferû ve saddû an sebîlillâhi kad dallû dalâlen baîdâ(baîden).
Muhakkak ki inkâr edenler ve Allah’ın yolundan alıkoyanlar (saptırmış olanlar), (mürşidlerine ulaşmadıkları için) uzak bir dalâletle sapmışlardır.


“Onlar muhakkak ki kâfirdirler ve Allah'ın yolundan menederler, onlar uzak bir dalâlet içindedirler.”

“Allah’ın yolundan menederler.” Sonra da diyor ki Allahû Tealâ: “Onlar hem kâfirdirler hem de zalimdirler. Başka insanları Allah’ın yolundan menettikleri için onlara zulüm etmektedirler. Kendilerine de derecat kaybettikleri için ve kendilerine de zulüm etmektedirler. Kalpte hastalık olması bu istikamette değerlendirilir. Kimin kalbinde hastalık varsa onlar başka insanları Allah’ın yolunda men edenlerdir, onlar yeryüzünde fesat çıkaranlardır, Onlar Allah’ın âyetlerini örtenlerdir, Özellikle hidayeti gizleyenlerdir, Allah’ın âyetlerini ve hidayeti yalanlayanlardır.
   

Benzer konular