Hacc 53 ile Bakara 10 arasında kalplerin hastalığı açısından bir ilişki var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kalp » Hacc 53 ile Bakara 10 arasında kalplerin hastalığı açısından bir ilişki var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hacc 53 ile Bakara 10 arasında kalplerin hastalığı açısından bir ilişki var mıdır?

22/HACC-53: Li yec’ale mâ yulkış şeytânu fitneten lillezîne fî kulûbihim maradun vel kâsiyeti kulûbuhum, ve innez zâlimîne le fî şikâkın baîd(baîdin).
Kalplerinde maraz (hastalık) olan ve kalpleri kasiyet bağlamış (kararmış ve sertleşmiş) olanlara, şeytanın ilka ettiği (ulaştırdığı) şeyi fitne (imtihan) kılmak içindir. Ve muhakkak ki zalimler, elbette uzak bir ayrılık içindedirler (Sıratı Mustakîm’den uzaklaşmışlardır, ayrılmışlardır).


“Kalplerinde maraz olan ve kalpleri kasiyet bağlamış olanlara, şeytanın ilka ettiği (ulaştırdığı) şeyi fitne (imtihan) kılmak içindir. Ve muhakkak ki zalimler, elbette uzak bir ayrılık içindedirler.”

2/BAKARA-10: Fî kulûbihim maradun, fe zâdehumullâhu maradâ(maradan) ve lehum azâbun elîmun bi mâ kânû yekzibûn(yekzibûne).
Onların kalplerinde maraz (hastalık) vardır. Allah da bu sebeple onların hastalığını arttırdı. Tekzip etmiş olmaları (Allah’a ulaşmayı yalanlamaları) sebebiyle onlar için elîm bir azap vardır.


fî kulûbihim maradun: Onların kalplerinde maraz vardır, hastalık vardır.
fe zâdehumullâhu maradâ(maradan): Allah da o zaman onların hastalığını arttırır.
ve lehum azâbun elîmun: Onlar için acı bir, elîm bir azap vardır
bi mâ kânû yekzibûn(yekzibûne): Tekzip etmeleri sebebiyle elim bir azap vardır. Allah onların marazını hastalığını arttırır.” diyor.

Evet, Hacc-53 ile Bakara-10 arasında kalplerin hastalığı açısından bir ilişki kesin olarak var.
   

Benzer konular