Bize sevgiden çok güzel bahsettiniz. Ancak bizi sevmeyenleri sevmeyi bazen başaramıyoruz. Bunun bir şifresi, kolay bir yolu var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Bize sevgiden çok güzel bahsettiniz. Ancak bizi sevmeyenleri sevmeyi bazen başaramıyoruz. Bunun bir şifresi, kolay bir yolu var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bize sevgiden çok güzel bahsettiniz. Ancak bizi sevmeyenleri sevmeyi bazen başaramıyoruz. Bunun bir şifresi, kolay bir yolu var mıdır?

Evet, var sevgili kardeşlerimiz! Kolay bir yolu, zikrinizi arttırmanızdır. Eğer zikrinizi arttırabilirseniz, artan zikir nefsinizin kalbindeki afetleri mutlaka azaltacaktır. Yerine de nurları koyacaktır. Bunlar sizi daha mutlu, daha mutlu edecek olan Allahû Tealâ’nın nurlarıdır.

Sevgili kardeşlerim! Dünyadaki en mutlu insanlar daimî zikrin sahipleridir. Daimî zikre kim ulaşırsa, ulaştığı zaman görür ki; nefsinin kalbindeki afetler tamamıyla yok olmuştur. O herkese dosttur. Kendisine kötülük yapanlara da…

Sevgili kardeşlerim! Başkaları size kötülük ettiği zaman, siz onlara iyilik ederseniz ve bunu devam ettirebilirseniz, bir süre sonra o kişinin size artık kötülük yapmadığını göreceksiniz. Belki birçok insan buna ‘enayilik’ der. Ne dedikleri bizi pek alâkadar etmiyor. Ama bunların hepsi, 78 sene bu dünyada yaşamış olan bizim, bu 78 yılda edindiğimiz tecrübeleri de dikkate aldığımızı ifade etmeli.

Sevgili kardeşlerim! İnsanları sevmelisiniz. Sevmelisiniz ve onların mutlu olması için elinizden geleni yapmalısınız. Allahû Tealâ’nın hepinizi çok ama çok mutlu etmesini diliyoruz.

Allah razı olsun.

Benzer konular