Bir insan Allah’a teslim olmak için ilk önce ne yapmalıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bir insan Allah’a teslim olmak için ilk önce ne yapmalıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir insan Allah’a teslim olmak için ilk önce ne yapmalıdır?

Allah’a teslim olabilmek için ilk adım Allah’a ulaşmayı dilemektir. Kişi bu noktadan sonra, Allah’a ulaşmayı dileyecektir Yüce Rabbinden: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur! Benim de ruhumu Sana ulaştır.” tarzında bir duayı Allahû Tealâ’ya boy abdesti alarak yapması uygun olur. Sonra ne olur?

Sonra o kişi hacet namazını kılacaktır. Boy abdestini alacak, hacet namazını kılacak ve Allah’tan mürşidini soracaktır. Böyle bir dileğin kalben sahibi olan kişiye Allahû Tealâ mutlaka mürşidini gösterir. Gösterince ne yapması lâzımdır o kişinin? Mürşidine ulaşıp tâbiiyetini gerçekleştirmesi lâzım. Kim Allah’ın kendisine gösterdiği bu mürşide ulaşıp da tâbiiyetini gerçekleştirir, arkasından da ölürse 2. kat cennetin sahibi olarak ölür. Yaşarsa mutlaka 7-8 aylık bir devrede tâbiiyetinde vücuttan ayrılmış olan ruh, Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılmış olan ruh 7-8 aylık bir devre içerisinde mutlaka Allah’a ulaşır. Mutlaka kelimesini kullanmamızın arkasında “Allah’a ulaşmayı gerçekten dilediği takdirde” muhtevası da yer alır. O kişi Allah’a ulaşmayı dilememişse; “Herkes Allah’a ulaştırmayı mı diliyor? Ben de dilerim. Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum.” deyip kişi burada meseleyi bırakırsa bu kalpten bir dilek değildir, sevgili kardeşlerim!

Kalpten bir dilek kişinin içinden gelir ve onu mutlaka bu hedeflere ulaşmaya zorlar. Allahû Tealâ tarafından kişi çok büyük ölçüde sevilir ve Allah’a ulaşmayı diledikten sonra böyle bir insan, Allah’a ulaşmayı gerçekten dilemişse dünyadaki en mutlu insanlardan biridir. Ne zamana kadar? Mürşidine tâbiiyetten sonra ruhu Allahû Tealâ’ya ulaşana kadar, 7-8 aylık bir devrede dünyadaki en mutlu insanlardan biridir o kişi. O kişi, Allahû Tealâ tarafından mutlu kılınır.

İşte sevgili kardeşlerim! Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan için Allahû Tealâ’nın sözü var: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” ifadesi kesin bir ifadedir ve herkes için geçerlidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular