Allah’a ulaşmayı dilemek ibadet yapmak mıdır? Yoksa ibadet yapmakla Allah’a ulaşmayı dilemek farklı şeyler midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dilemek ibadet yapmak mıdır? Yoksa ibadet yapmakla Allah’a ulaşmayı dilemek farklı şeyler midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemek ibadet yapmak mıdır? Yoksa ibadet yapmakla Allah’a ulaşmayı dilemek farklı şeyler midir?

Allah’a ulaşmayı dilemek bir ibadet değildir. Allah’a ulaşmayı dilemek bir hedefin gerçekleşmesi için Allah’a yapılan duanın adıdır. O hedef nedir? O hedef, o kişinin ruhunun Allah’a ulaşmasıdır. Allahû Tealâ dînimize, tekrar tekrar söylüyorum bunu kulağınızda kalması için: “İslâm dîni” diyor, yani “teslim dîni” diyor. “Silm” kökünden geliyor, teslim kelimesi de İslâm kelimesi de.

Öyleyse ruhumuzu Allah’a teslim edeceğiz. Yeter mi? Cennete girmek için fazlasıyla yeter. Ama Allahû Tealâ’nın emirleri ruhun teslimini, fizik bedenin teslimini, nefsin teslimini ve iradenin de teslimini de içerir. Bunlardan en kıymetli olan iradesini de Allahû Tealâ’ya teslim eden bir insandır. O kişi daimî zikre ulaşmıştır. Nefsinin kalbinde hiçbir afet kalmamıştır ve ruhunu da fizik bedenini de nefsini de iradesini de Allah’a teslim etmiştir. Gideceği yer Adn cennetleridir.

Allah razı olsun.

Benzer konular