Musa ve Harun (A.S) verilen furkan ile İbrâhîm (A.S) verilen rüşd arasında bir ilişkiden bahsedebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İhlâs Makamı (irşad olma) » Musa ve Harun (A.S) verilen furkan ile İbrâhîm (A.S) verilen rüşd arasında bir ilişkiden bahsedebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Musa ve Harun (A.S) verilen furkan ile İbrâhîm (A.S) verilen rüşd arasında bir ilişkiden bahsedebilir miyiz?

Elbette. Hz. İbrâhîm’e de Allahû Tealâ kitap vermişti, Kur’ân’da ismi geçmiyor kitabın. Ama kitap verdiği kesin. Hz. Musa’ya da kitap vermişti, bu âyette: “Hz. Musa ve Harun’a verdik.” diyor Allahû Tealâ. Beraberce verdiğini söylüyor ikisine birden oda söz konusu olabilir. Ama hatırladığımız kadarıyla Kur’ân-ı Kerim’de Allahû Tealâ, Hz. Musa’yı vazifelendirdikten sonra biraz kekeme olması sebebiyle dili peltek olması sebebiyle  “Kardeşim Harun’u da alabilir miyim?” diye Allahû Tealâ’dan izin istiyor Hz. Musa. Yani önde Hz. Musa var. Allah ile konuşan, Tur Dağına çıkan hep o. Ama Allahû Tealâ burada:  “O kitabı ikisine de verdik.” diyor.  

“Musa’ya ve Harun’a verilen furkan ile İbrâhîm (A.S) verilen rüşd arasında bir ilişkiden bahsedebilir miyiz?”
 
Onlarda rüşdün sahibi idi. Özellikle Hz. Musa rüşdün sahibi idi. Çünkü herkes ona tâbî oluyordu. Hz. İbrâhîm’de rüşdün sahibi idi. Hz. Musa’da devrin imamıydı. Hz. İbrâhîm’de devrin imamıydı.  İkisi de rüşd sahibi idi, ikisi de kitap sahibi idi.

Benzer konular