Allah'ın dualarımızı kabul etmesi için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah'ın dualarımızı kabul etmesi için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ın dualarımızı kabul etmesi için ne yapmalıyız?

Allah’ın dualarını kabul etmesi, onların seviyelerine bağlı bir olaydır.

• Allah’a ulaşmayı dilemek 1. safha,
• Mürşide tâbiiyet 2. safha,
• Ruhun Allah’a ulaşması 3. safha,
• Fizik bedenin teslimi 4. safha,
• Muhlis olmak 5. ,
• İrşada ulaşmak 6. ve
• İradeyi Allah’a teslim etmek 7. safhaları ifade eder.  

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ istiyor ki; o insanlar Allah’a ulaşmayı mutlaka dilesinler. Bu muhteva, musevilerde ve hristiyanlarda İslâm’dan daha evvel unutulmuş. Ama biz hristiyanlara ve musevilere ulaştığımız zaman, onlara kendi kitaplarından 7 safha ve 4 teslimi veriyoruz. Ve görüyorlar ki Allah’a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet böylece ruhun vücuttan ayrılıp Allah’a ulaşması, sonra fizik bedenin teslimi, sonra nefsin teslimi, sonra muhlis olmak, en sonra da iradeyi teslim etmek 7 tane safha içeriyor; Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de.

Öyleyse bir tek Allah var, sevgili kardeşlerim! Ve bütün bunların tek bir yolu var; Tevrat da İncil de Kur’ân-ı Kerim de bu açıdan tam bir bütünlükle birbirine eşit. Tevrat’ı incelediğiniz zaman 7 safha ve 4 teslimin orada mevcut olduğunu görürsünüz. Hz. Musa bir peygamberdi. İncil’i incelediğiniz zaman, orada 7 safha ve 4 teslimi görürsünüz. Hz. İsa bir peygamberdi. Kur’ân-ı Kerim’i incelediğiniz zaman 7 safha ve 4 teslimin orada da mevcut olduğunu, üçünde de, üç dînde de farz olduğunu görürsünüz. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz de bir peygamberdi.

İşte peygamberlere Allah’ın yazdırdığı kitaplar şeriat kitabı adını alır. Şer’i hükümleri ihtiva eder. Hristiyanlar, museviler ve İslâm kendi şeriat kitapları olan Tevrat, İncil ve Kur’ân-ı Kerim’in esaslarına riayetle mükelleftirler. Üç kitap da Allah tarafından indirilmiştir. Hz. Musa da bir peygamberdir. Hz. İsa da bir peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) de bir peygamberdir ve hatemen nebiyyindir yani peygamberlerin sonuncusu. Peygamberlik müessesesi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’le sona ermiştir. Bundan sonra peygamber gelmeyecektir. Her kavme o kavmin resûlü, Allahû Tealâ tarafından vazifelendirilen birisi olarak kıyâmete kadar devam edecektir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular