Çok istiyorum. Ama ne yapmalım bilmiyorum. Ruhumu ve nefsimi nasıl teslim etmeliyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Çok istiyorum. Ama ne yapmalım bilmiyorum. Ruhumu ve nefsimi nasıl teslim etmeliyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çok istiyorum. Ama ne yapmalım bilmiyorum. Ruhumu ve nefsimi nasıl teslim etmeliyim?

Bütün insanlar, şu anda beni kim dinliyorsa, dinleyenlerin hepsi ruhlarını Allah’a teslim etmek yetkisinin ve imkânının sahibidirler. Bu son derece kolay bir şey, sevgili kardeşlerim. O kişi hacet namazını kılacak, mürşidini soracak Allah’tan. Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşmadıkça, o kişinin ruhunun vücudundan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkması, 7 tane gök katını aşması, 7. katta 7 tane âlemden geçmesi, sonra Sidretül Münteha’ya ulaşması mümkün değildir. Bütün insanlar için olayın gerçek yüzü bu. Allah’a ulaşmayı dileyen kişi mutlaka hacet namazını kılacaktır. Mürşidini Allah’tan soracaktır. Nerede olursa olsun mürşidine mutlaka ulaşacaktır. Ulaşmak mecburiyetindedir ve ona tâbî olmak mecburiyetindedir. Böyle bir tâbiiyet yoksa o kişinin ruhu hiçbir şekilde vücudunu terk etmez.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın emirlerini, Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’ân-ı Kerim’de yazılı olan esasların birbirinin (merasimler hariç) aynen, aynı şeyleri ifade etmesiyle noktalandığı görülür.

Sevgili kardeşlerim! Bir tane Allah var ve Allah Tevrat’ta 7 safha ve 4 teslimden bahsediyor; farz kılıyor. Allah İncil’de 7 safha ve 4 teslimden bahsediyor; farz kılıyor. Allah Kur’ân-ı Kerim’de 7 safha ve 4 teslimden bahsediyor; gene 7 safha ve 4 teslimi farz kılıyor. Merasimler aradan geçen yüzlerce yılın tesiri altında elbette değişiklik gösterecektir. Allahû Tealâ o konuda bir problem koymuyor ortaya. Hristiyanların ibadetleri ayrı, musevîlerin ayrı, İslâm’ın ayrı ama dikkat edin sözlerime. İbadetler, safhalar değil!

• Allah’a ulaşmayı dilemek Tevrat’ın da İncil’in de Kur’ân-ı Kerim’in de temelini teşkil eder.
• Mürşide tâbiiyet; evet,
• Ruhun Allah’a ulaşması; evet,
• Fizik vücudun teslimi; evet,
• Nefsin teslimi; evet,
• Muhlis olmak; evet,
• İradeyi Allah’a teslim etmek; evet.

Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de bu 7 tane safha ve 4 tane teslim yani ruhun, vechin yani fizik vücudun, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi 4 tane teslim içerir ve Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de dördü de farzdır. Ama bu konu bunlar tamamlanmadığı takdirde insan cennete giremez mi?

Sevgili kardeşlerim! Daha siz; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır!” diye kalpten bir dilekle Allah’a müracaat ettiğiniz an 1. kat cenneti kazanmış olursunuz. Ne olur? Gerçekten demiş misiniz bunu? Bunu anlamak için hacet namazını kılıp, soracaksınız Allahû Tealâ’dan. Eğer hacet namazını kılan siz, Allah size mürşidinizi göstermişse hiç korkmayın ki; evet. Allahû Tealâ size mürşidinizi gösterdiğine göre hacet namazınız kabul buyrulmuştur, Allahû Tealâ tarafından. Göreviniz mürşidinize gidip tâbiiyetinizi gerçekleştirmektir. Bu kadar basit. Bunu yaparsanız ne olur? Bunu yaptığınız an, ruhunuz mutlaka sizi terk eder ve Allah’a doğru yola çıkan, yolda olan kafileye o da katılır ve 7 tane gök katını birer birer aşacaktır. 7. katta 7 tane âlemden geçecektir ve sonunda Sidretül Münteha’ya ulaşacak, oradan dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Allah’ın Zat’ında yok olacaktır. Bu kadar kolay, bu kadar basit ve bu kadar garantili, sevgili kardeşlerim. Onun için Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim'de diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” İstisna koymamış. Dilemek, bu iş için yeterli çünkü Allahû Tealâ, böyle bir dileğin sahibine mutlaka mürşid sevgisi verir.

Allah razı olsun.

Benzer konular