Dînde mezhep ayrımı var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dîn » Dînde mezhep ayrımı var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînde mezhep ayrımı var mıdır?

Dînde mezhep ayırımı var, sevgili kardeşlerim. Allahû Tealâ mezhepler olarak insanlara karışmıyor. Dilediklere mezhebe insanlar girebilirler. Önemli olan Allah’ın kanunlarını yerine getirmek. Yani namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek ve teslimler; o kişinin ruhunu, vechini, nefsini, iradesini Allah’a teslim etmesi… Allahû Tealâ bu istikamette insanları yetiştiriyor ve kişi ruhunu, fizik vücudunu Allah’a teslim ettikten sonra, daha gerçek mürşid olamıyor. İradesini de teslim etmesi lâzım.

Gerçek mürşidler ruhlarını, vechlerini, nefslerini ve iradelerini Allah’a teslim etmiş olanlardır. Onlar her zaman Allah ile konuşmak yetkisinin sahibidirler. Sorulacak suallerin cevaplarını kendileri veremezler. Allah’tan alıp vereceklerdir.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bütün insanları seviyor. Onların mutlu olmasını istiyor. Herkes Allah ile konuşmak yetkisinin sahibi olmadığı için mürşidleri koymuş devreye. İnsanlar gelip mürşidlere söylüyorlar sözlerini. Onlar da Allahû Tealâ’ya ulaştırıp cevabı alıyorlar ve onlara ulaştırıyorlar.

Allah razı olsun.

Benzer konular