Dînin Allah'a teslim olmak olduğunu belirttiniz. Biz İslâm’ı yaşarken İslâm’ın 5 şartıyla Allah'a teslim olamıyor muyuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Dînin Allah'a teslim olmak olduğunu belirttiniz. Biz İslâm’ı yaşarken İslâm’ın 5 şartıyla Allah'a teslim olamıyor muyuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dînin Allah'a teslim olmak olduğunu belirttiniz. Biz İslâm’ı yaşarken İslâm’ın 5 şartıyla Allah'a teslim olamıyor muyuz?

Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek İslâm’ın 5 şartıdır. Şimdi biz size soruyoruz: İslâm nedir? İslâm “teslim olmak”tır. Namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek hiç kimse Allah'a teslim olamaz. Mutlaka ruhumuzu Allah'a teslim etmek için harekete geçmek mecburiyetindeyiz. Ve Allah'tan bu konuda talepte bulunmak yeterli değildir. Mutlaka kişinin mürşidine ulaşması ve mürşidine tâbî olması gerekir. Mürşidine ulaşmıyorsa mürşidin bir vekiline, onun tayin ettiği bir vekiline ulaşarak, ona tâbî olmak mecburiyetindedir. Bunu gerçekleştirmediği sürece, cereyanın bir kişiden diğerine geçmesi mümkün değildir. Tâbiiyet de söz konusu olmaz. Hidayete ermek de söz konusu olmaz sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular